Romantikus elvonulás – Kulcsosházak nyomában

Erdőben, tó partján, hegyen, völgyben, kandalló mellett és a szeretteink társaságában. Más nem is kell!

Fotó: Tree Houses

Ebben a hűvösebb időben olyan szállásokat gyűjtöttünk össze, amelyek tökéletesek egy néhány napos elvonulásra, ahol garantáltan csend van, nyugodt és szép a környezet. Szerencsére van miből szemezgetni!

Akár nagy természetjárók vagyunk, akár a kanapén összekuporodva érezzük jól magunkat, a következő otthonos és minden komfortot kínáló szállások mindegyikében van lehetőségünk az aktív és a passzív pihenésnek is hódolni. Szaunázni, pezsgőfürdőzni egy nagy túra után talán még felemelőbb, mint egy sorozatmaraton után.

Capital Residence Siófok

Fotó: Capital Residence


Fotó: Capital Residence


Fotó: Capital Residence


„4000 négyzetméter szabadság" – lehetne ez a szlogenje ennek a Balaton melletti kúriának, amely modern, komfortos ház, telis-tele olyan sarkokkal, ahol elnyújtózhatunk: akár a kertben a tűz mellett, a (panorámaablakos) jakuzziban vagy a teraszon egy forró, illatos teával. A ház teljesen felszerelt, hogy a bepakolás se jelentsen gondot.

Infó: classapart.hu

TreeHouses, Noszvaj

Fotó: Treehouses

TreeHouses, Noszvaj


Fotó: Treehouses

TreeHouses, Noszvaj


Fotó: Treehouses

TreeHouses, Noszvaj


Fotó: Treehouses

TreeHouses, Noszvaj


A pihenés különleges műfajába kóstolhatunk bele Noszvajon az erdei lombházakban, ahol ilyenkor ősszel a színes lombok miatt még szebb a kilátás az erdőre és a tóra. Ebben a meghitt, kényelmes környezetben, a jó levegőn, a csendben aztán tényleg jól ki tudjuk pihenni magunkat. A szálláshoz tartozik finn szauna és jakuzzi is, hogy tökéletes legyen az itt töltött néhány nap. Szerencsére közel van Eger, így programból és borászatokból nincs hiány a környéken.

Infó: treehouses.hu

Catherine's Vineyard Cottages, Csákberény

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Kilenc vintage ház vár más-más hangulattal, de a házak minden szegletéből sugárzik a harmónia, az ötletesség és már a képek alapján is tökéletes helynek tűnik – hát még, ha ott vagy a szőlőbirtokon és meglátod az őszi színekben pompázó tájat. A mesés házak tulajdonosa egy félig magyar hölgy, aki élete nagy részében külföldön élt és a szállodaiparban dolgozott, majd haza költözött 2001-ben. Catherine ükapja pedig nem más, mint maga Charles Dickens... Ennél jobban nem is kezdődhetne egy történet, ami folyamatosan élő, formálódó sztori napjainkban is az Orond Szőlőhegyen.

Infó: catherinesvineyardcottages.com

Zöld Fészek Lombház, Dióliget, Lovasberény

Fotó: dioliget.hu


Fotó: dioliget.hu


Fotó: dioliget.hu


Fotó: dioliget.hu


Fotó: Facebook


A szálláshely így fogalmaz a picike, de nagyszerű lombházról: „...egy szerelmi fészek egy óriási tölgyfa lombja alatt." A (Dióligetben van még egy, nagyobb lombház, a Csendes Rejtek Lombház, amely még nagyobb kényelmet nyújt, és ezen felül további 7 ház várja a ligetben a vendégeket.) A faházat minden komforttal felszerelték, az apró erkélyről pedig a Vértest csodálhatjuk. A környék rengeteg élménnyel kecsegtet: természetjáróknak, történelemkedvelőknek és gourmand-oknak is érdemes a Vértes felé venni az irányt.

Infó: dioliget.hu

Szerelmes Tündérlak, Balatonederics





Habos fürdőből nézhetjük az őszi tájat, a balatoni kilátást – nem rossz, igaz? A szőlőbirtokon épült kis vendégház a Balaton-felvidék legszebb részén található, rálátással a szigligeti várra és a Káli medence tanúhegyeire – mindezek pedig szuper kirándulóhelyek is.

Infó: szerelmestunderlak.hu

Levendula rönkház, Zalalövő, Őrség

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook



Ez a különleges rönkház talán túl nagynak tűnik két ember számára, de mondhatjuk kényelmesen tágasnak is. A Borostyán-tó partján található épületben egy eredeti, őrségi samott téglából készült kemence mellett melegedhetünk fel. Az Őrség és az Őrségi Nemzeti Park rengeteg lehetőséget kínál, éjszakai vadlesre mehetünk, horgászni, túrázni, de megkóstolhatjuk a táj ételkülönlegességeit is. Ez a környék talán ősszel a legszebb egész évben, kár lenne kihagyni!

Infó: Facebook

AMI MÉG ÉRDEKELHET