4 romantikus szállás – Kabinok, ahova elvonulhatsz a város zajától

Ezek az eldugott, kicsi, de komfortos házikók kiválóak egy kora őszi kiruccanáshoz.

kabinház
Fotó: WoodParadise

Ezeken a romantikus szállásokon akár egy hosszú hétvégét is eltölthetsz – ízlésesek, komfortosak és garantáltan stresszoldóak. A kabinok környezete minden évszakban gondoskodik arról, hogy kismultan térjünk haza a pihenésből.

Moha és Páfrány Kabinház a Rámnál – Természetbarát pároknak

Fotó: Facebook

A több mint 30 éve elhagyott faházból kialakított Moha és Páfrány Kabinház a Dunakanyar egyik legszebb részén, Dömösön található, és ahogy a nevéből is sejteni lehet, mindössze 800 m-re van a Rám-szakadéktól. A két szobából és teraszból álló kifejezetten tágas kabinház (mindkettőnek külön bejárata van, így akár el is szeparálható) – az egyik terasz fűvel, a másik térkővel burkolt –, hűtő-fűtő klímával felszerelt. A ház előtt csorog a Malom-patak, a teraszokról a hegyekre (pl. Dobogókő) és az erdőre látni. Tökéletes erdei szállás 2-4 fő részére, a galérián pedig további két fő is álomra hajthatja a fejét – szóval akár egy nagyobb társasággal is érkezhetsz. Itt garantáltan feltöltődsz a természettel, amihez a kabinház stílusa, színei is remekül illeszkednek. Mindenhol természetes faárnyalatok, zöld, szürke színek találhatók, a belső tér szinte teljesen összefolyik a kinti környezettel. A konyha perfekt: mindent megtalálsz benne, amire csak szükséged van egy finom, romantikus vacsora elkészítéshez.

WoodParadise – Miniluxus a Kis-Balaton ölelésében

Fotó: WoodParadise

A WoodParadise Chardonnay apartmanja

A WoodParadise Chardonnay Apartman maximálisan környezetbarát, és óriási ablakainak köszönhetően mindig fényárban úszik. A 4 fő befogadására alkalmas ház egy franciaággyal várja a vendégeket, a földszinten pedig egy kinyitható 2 fős kanapé opció újabb két fekhelyre. Ugyancsak négyen kényelmesen el lehet férni a fa tüzelésű dézsában, illetve a kültéri szaunában. A remekül felszerelt konyhában bármit elkészíthetsz, és itt attól nem kell félned, hogy bármiben is megzavarnak a szomszédok – senki nincs a környéken, így akár hajnalig hallgathatod a teraszon a zenét (ehhez minden eszközt megtalálsz a házban), bár a természet védelmében óvatosan csavargasd a hangerőt.

Az Izabella Apartman (a két kuckó egymástól távol esik) szintén 4 főre van tervezve, és ugyanúgy környezetbarát megoldásokkal lett felépítve – a házak talajcsavarokra épültek, így, ha egyszer elbontják majd, a terület sértetlen marad. Itt sem kell tartani a szomszédoktól, a hangos zene szintén megengedett. A dallamokat a 4 főt befogadó jakuzziban is élvezheted a társasággal, de kedvetekre szaunázhattok is. Tökéletes, nyugodt szállás pároknak, akik töltődni szeretnének.

River Cabin Mátra – Pároknak kötelező

Fotó: Facebook

A 2 főre tervezett luxus River Cabin Mátra A-Frame pihenőház (fából készült, jellemzően háromszög alakú ház, ami skandináv stílusban épült, és kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után) tökéletes célpont, ha egy romantikus, elvonulós hétvégére vágysz. A közel 40 nm alapterületű, fából készült házhoz egy kis fedett balkon is tartozik a 20 nm-es külső teraszon kívül, ami alatt egy kis patak csörgedezik. A friss, mátrai levegőt bármelyik külső ponton élvezheted, de akkor is ezt a házat ajánljuk, ha teljesen egyedül pihennél pár napot. A terület a Parádóhuta nevű falu egyik utolsó utcájában lapul egy völgyben, az erdő közvetlen szomszédságában. A prémium jacuzziban addig ücsörögsz, amíg csak szeretnél, az udvaron található stégen, akár még piknikezhetsz is, és ha még nincs nagyon hűvös, a csillagokban is gyönyörködhetsz éjszaka. Igazi állatbarát vagy? Itt nem ritka, hogy őzek, mókusok vagy sünök jönnek látógatóba, hiszen az élőhelyük tényleg csak egy karnyújtásnyira van a nyaralótól.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET