Romantikus nyári programra vágysz? Mutatunk néhány ötletet!

Kettesben a csillagok alatt...

éjjel éjszaka csillagok
Fotó: Shutterstock

Ha nem unalmas és elcsépelt nyáresti programot szeretnél, hanem valami igazán különlegeset, akkor mindenképp olvass tovább. A tippjeink között városi és természetközeli kikapcsolódást is találsz.

​Izgalmas túrára vágysz? Menj éjszakai kirándulásra Visegrádra!

Fotó: Facebook

Igaz, ez egy kis csoportos túra, de nagyon ötletes és hangulatos: „Nap, hold, csillagok – Éjszakai túra és kint alvás a Visegrádi-hegységben" névvel rendez a Túra Veled népszerű naplementés kirándulást a Dunakanyarban. Hogy mit kell vinni egy ilyen csillagles-túrára? „Hozz magaddal elegendő folyadékot, élelmet, valamint az alváshoz szükséges derékaljat, hálózsákot, quiltet, függőágyat, sátrat, bármit, ami számodra kényelmes lehet. No és a fejlámpát se felejtsd otthon!" – írják a Facebook-esemény oldalán. A túra kb. 12 km hosszúságú lesz (oda-vissza, körtúra), a szintemelkedés pedig 600 m. A kirándulás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a csapat este 7-kor indul majd augusztus 5-én, de jelentkezz minél hamarabb, mert 10 fő vehet részt a programon! Na ilyen izgalmas és egyben romantikus programot nehéz lenne túlszárnyalni, nem igaz?

Közös ringatózás: Esti vízi mozi a Városligeti-tavon

Illusztráció: Facebook

Augusztus 1. és 5. között a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó egy érdekes újdonsággal lepi meg a közönséget. A nyár utolsó hónapjának első hetén a tó vizén csónakázva vagy vízibiciklizve nézhetsz magyar animációs és nagyjátékfilmeket. A következő alkotások lesznek láthatóak:

  • Augusztus 1. - Macskafogó (1986)
  • Augusztus 2. - Együtt kezdtük (2022)
  • Augusztus 3. - Vuk (1981)
  • Augusztus 4. - Liza, a rókatündér (2015)
  • Augusztus 5. - Indul a bakterház (1980)

Vetítések minden este 20:30-kor kezdődnek, de a szervezők azt kérik, legkésőbb a kezdés előtt 45 perccel érkezz meg. A csónak bérlése 9000 Ft, vízibicikli kölcsönzése 13 000 Ft. A vízibicikliken maximum 5 fő (400 kg-ig), a csónakokon pedig maximum 4 fő (max. 300 kg) tartózkodhat. A jegyeket elővételben vagy a vetítés előtt lehet megvásárolni személyesen a helyszínen. Ha romantikára vágysz a mozizás előtt vagy után, akkor piknikezzetek a Néprajzi Múzeum kertjében (a sísáncon) vagy menjetek fel a légballonnal és nézzétek meg a kivilágított Budapest esti fényeit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET