Új, romantikus hely egy sétához: átadták a Szerelem-tanösvényt

Debrecentől csak rövid autóútra van ez az újdonság.

szerelem-tanösvény székelyhíd

A romániai Székelyhídon adták át ezt a különleges kirándulóhelyet, amely a párkapcsolat fázisain kalauzolja el az odalátogatókat. De mi köze ehhez Petőfinek és mi az az Anyám tyúkja fesztivál? Ha nyárvégi romantikus helyet keresel, akkor ez lesz az!

A Petőfi Emlékévek keretén belül készült el ez a különleges helyszín, amely a magyar határhoz nagyon közel esik, így egy délutáni kirándulás tökéletes célpontja lehet pároknak. A látogatók mélyebben bepillanthatnak Petőfi és Szendrey Júlia kapcsolatának romantikus és költői világába, a 9 állomás a szerelem stációit mutatja be Petőfi verseinek idézetein keresztül.

Mi van még a környéken?

A Szerelem-tanösvény nemcsak párok, de az irodalom, a kultúra, a történelem, sőt a gasztronómia iránt érdeklődők számára is remek úticél, hiszen a közeli Álmosdon található a Kölcsey Ferenc Emlékház és az álmosdi csata emlékműve. De a közeli Nagykárolyban van az a híres Arany Szarvas Fogadó, ahol Petőfi megismerte Szendrey Júliát. Emellett itt a környéken termesztik a magyar mezőgazdaság egyik fontos exportcikkét, a tormát, és itt van Debrecen egykori szőlőskertje, Érmellék, ahol ma is minőségi borokat készítenek.

Anyám tyúkja nyárbúcsúztató fesztivál

Szeptember első napjaiban rendezik meg Szabadszálláson az Anyám tyúkja gasztronómiai fesztivált. A hagyományteremtő fesztivált azért hívta életre a Bács-Kiskun vármegyei város, hogy a Petőfi kultuszt ápolják, vagyis az a szándékuk, hogy a gasztronómiai és kulturális hagyományokat életben tartsák, megismertessék a helyiekkel és a turistákkal. A fesztiválon összemérik tudásukat a legkiválóbb szakácsok, akik megfőzik a vármegye legfinomabb tyúkpörköltjét, amilyet maga a költő is szeretett.

AMI MÉG ÉRDEKELHET