Nyoma veszett a 750 ezer eurós gyűrűnek, furcsa helyen találta meg a szálloda személyzete

Az eset a párizsi Ritz hotelben történt meg.

Fotó: sheilabox / Unsplash – Illusztráció

Egy malajziai üzletasszony éppen Párizsban tartózkodott, amikor egy délutáni séta után azt vette észre, hogy az asztalon hagyott 750 ezer euró (nagyjából 287 millió forint) értékű gyűrűjének nyoma veszett. Az ékszert azóta sikerült megtalálni, a Ritz személyzetének viszont nem volt könnyű dolga.


Az Euronews számolt be arról az esetről, ami nemrég a párizsi Ritz-Carlton hotelben történt. Egy malajziai üzletasszony a szállodában vendégeskedett, az utazásra pedig magával hozta a 750 ezer eurót érő gyűrűjét is.

A nő a rendőrségnek úgy nyilatkozott, hogy az ékszert még november 8-án, pénteken a szobájában található asztalon hagyta. Miután pár órás kiruccanást tett a városban, a hotelszobába visszaérkezve arra lett figyelmes, hogy a gyűrűnek csak a hűlt helyét látja.

Fotó: No Revisions / Unsplash

Az incidenst egyből jelentette is, a párizsi luxusszáloda pedig egyből nyomozásba kezdett, aminek két nappal később meg is lett az eredménye.

A 287 millió forintot érő gyűrűt végül az egyik porszívó porzsákjában találta meg a hotel biztonsági csapata.

Az érintett vendégnek azóta el kellett hagynia a szállást, így a hírekről már Londonban értesült. Értelemszerűen a hölgy amint lehetséges, visszatér a gyűrűért.

Nem csak az ékszereknek szokott lába kelni: Tárgyak, amiket előszeretettel lopnak el a luxusszállodákból

A szálloda az okozott kellemetlenségekért egy három éjszakára szóló „kupont” ajánlott fel a nőnek, ám a beszámolók szerint az érintett nem tervez élni az ajánlattal.

„Meg szeretnénk köszönni a Ritz Paris személyzetének alapos munkáját, akik minden nap magas szakértelemmel és alázatosan dolgoznak”

– áll a hotel közleményében.

Olvasd el ezt is! Így vedd észre, ha megfigyel a szállásadód

A párizsi Ritzben egyébként nem ez az első ékszereket érintő baleset. 2018-ban például öt fegyveres rabló 4 millió euró értékben foglalt le ékszereket a szállodában található ékszerboltból. Ugyanebben az éveben a szaúdi királyi család egyik tagjának is eltűntek az ékszerei.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET