Rozsdás hajókonténerből is lehet stílusos nyaralónk

Így lehet jó ízléssel és újrahasznosítással valami egészen rendkívülit létrehozni.

Ha Észak-Ausztráliába készülnél, ezt a szállást ajánljuk! A Litchfield Nemzeti Parknál található a Hideaway Litchfield konténerszállás a legjobb példa arra, hogyan lehet szép, fenntartható, természetközeli szállásokat építeni.

Idős ausztrál házaspáré a konténervilla-park, amit luxury eco cabinsként hirdetnek, azaz egy ökoszállásról van szó. Bátran kijelenthetjük, hogy nemcsak a házakat, de az egész márkát szépen építette fel a család: igényes weboldallal (menő logóval), átlátható Facebook-oldallal és értékelésekkel, szemet gyönyörködtető Instagram-képekkel adják ki ezeket a különleges kis villákat.

Előtte és utána

Fotó: Facebook

Ahogy a tulajdonosok írják magukról, régi álmuk volt, hogy hazájuk ezen szép területén valami igazán különleges szállást üzemeltessenek. A népszerű Litchfield Nemzeti Park közelében azonban nem nagyon voltak színvonalas szállások, amelyek minden igényt kielégítenek, ahol az utazók teljesen feltöltődhettek volna. Így jött az ötlet, hogy a park mellett huzzák fel ezeket a kicsi nyaralókat. Most összesen három konténerház áll az utazók rendelkezésére.

Családi siker

A vállalkozás olyannyira családi, hogy a házaspár fia tervezte és építette át a hajókonténerből átalakított házakat, lányuk a marketingben, menyük pedig a szállás-kiadásban segít nekik. Külön érdekesség, hogy a szállás weboldalán (ahol közvetlenül is foglalhatunk, de fent vannak foglalási oldalakon is) dokumentálták az egész átalakítást. Az About menüpont alatt végignézhetjük a galériában, hogyan készültek el a rozsdás hajókonténerből ezek a modern és fenntartható szállások.

Ez az ausztrál szállás jó példa arra, hogyan lehet olcsó alapanyagból szépet alkotni, egyben újrahasznosítani, ökoszállásként védeni a környezetet és a profitot is ott helyben tartani, úgy, hogy egy egész család megélhetését biztosítsa a vállalkozás.

Nézd meg milyen lett kívül-belül a konténer alapú villa:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook



AMI MÉG ÉRDEKELHET