Vár a Budapest Retro Élménypark

Ha kicsit is bírjuk az ilyesmit, Budapesten egy igazi retro élményközpontban nosztalgiázhatunk.

Fotó: Facebook

Gyerekeknek ismeretlen, a felnőttek számára azonban nagyon is ismerős eszközök, tárgyak, reklámok sorakoznak ebben a különleges múzeumban, amelynek minden sarkában találunk valami nosztalgikus apróságot, amitől rögtön visszarepülünk a 80-es évekbe. Ez a Budapest Retro Élménypark!

Retro életérzés egy délutánra

Milyen lehet egy Lada rendőrautóval járőrözni a gazdagréti lakótelepen a Szomszédok teleregény idején? Mi mindent vitt magával az űrbe Farkas Bertalan? Ha megvannak a válaszok, hallgass régi vicceket vagy kabarékat korabeli telefonfülkékben, vagy készíts magadnak retro emléklapot saját fotóddal, esetleg próbáld ki magad bemondóként a korabeli Híradó stúdiójában. És még rengeteg másba is belekóstolhatsz a retro élményparkban.

Interaktív 70-es évek

Fotó: Facebook

A régi Híradó stúdiója

Igaz, az interaktív szót a 70-es években még hírből sem ismertük, most viszont interaktív játékokkal, kvízekkel, videókkal mutatja be az élményközpont, milyenek voltak a hétköznapok a 70-es, 80-as évek szocializmusában. Volt TV Macink, Turbó rágónk és Malév légitársaságunk, így például az eredeti neon Ferihegy feliratot is megnézhetjük a múzeumban. Egy látogatás itt felér egy alternatív töriórával, gyerekként ugyanis elképesztő lehet látni, pár évtized alatt mekkorát változott a világ, de az is kiderül, annak idején miért épült annyi lakótelep, hogy hogyan működtek a benzinkutak vagy akár a leghétköznapibb tárgyaink – az élményközpont épp ezért iskolai csoportokat is szívesen lát egy kötetlen, iskolán kívüli tanórára.

Nosztalgia hot-dog és melegszendvics

Ha megéheznénk, a Retro Bisztróban sem fogunk csalódni, ahol csupa régi fogást ízlelhetünk újra: hot-dogot, melegszendvicset, de főtt virslit, debreceni kolbászt vagy zsíros kenyeret is választhatunk, utána persze presszó kávéval, szörppel, Bambival vagy szódával leöblítve.

Az élményközpont Budapesten az Október 6. utca 4. szám alatt található.

A Budapest Retro Élményközpont képekben:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook



AMI MÉG ÉRDEKELHET