Ha elkerülnéld a repülőtéri sorban állást, próbáld ki ezt a módszert!

A megoldásokat ismét egy utazási szakértőnek köszönhetjük – na meg a technológiának.

repülőtér sor

Utazás előtt szinte mindenki kalkulál a repülőtérre való érkezéssel is, hogy ne kelljen kapkodni a repülő indulása előtt. A folyamatot viszont nagyban megnehezíthetik az olyan előreláthatatlan tényezők, mint például egy kígyózó, lassú sor. Egy, a témában jártas utazási szakértőnek szerencsére van pár tippje, amivel megkímélhetjük magunkat a felesleges bosszankodástól.


Katy Maclure szerkesztő-újságíró egy olyan utazási portálnak dolgozik, ami elsősorban az olcsó repülőutakra specializálódott, de hivatásának köszönhetően az átlagembernél jobban rálát a repülést érintő tényezőkre is.

„A repülőtéri sorok hosszát ugyan senki sem tudja befolyásolni, de arra ráláthatunk, mekkora tömeg várható egy adott időpontban. Érdemes emiatt minél előbb becsekkolni, hiszen ezzel nemcsak időt spórolunk magunknak, de azt is láthatjuk, hány repülőgép fog a miénkkel nagyjából azonos időben felszállni. Ezzel ki tudjuk kalkulálni, mikor számíthatunk több, mikor pedig kevesebb időre"

– olvasható Maclure tanácsa az Expressben.

Ha netalántán mégis túl korán sikerült megérkeznünk: 10 tipp, hogyan üsd el az időt a repülőtéren, ha késik a géped

Ha nagyon felkészültek szeretnénk lenni, egy applikációt is segítségül hívhatunk. A MiFlight ugyanis pontosan a fent említett problémát hivatott orvosolni:

az alkalmazáson a világ több mint 150 repülőterét tudjuk nyomon követni, emellett a MiFlightban elérhetők adott repülőterek „térképei” is, és persze a szituációt ábrázoló fényképek feltöltésére is van lehetőségünk.

Az nyugodt utazáshoz ezeket a hibákat is igyekezzünk elkerülni: Az 5 leggyakoribb hiba, amit az utazók elkövetnek repülés előtt

Létezik viszont egy másik módja, hogy felmérjük, mennyi időt fog elvenni tőlünk a sorban állás Maclure szerint.

Egy repülőtéren dolgozó biztonsági alkalmazott szerint, ha az átvilágítás során egy adott kapunál több mint egy biztonságiőr áll, akkor valószínű, hogy az egyikőjük gyakornok – vagy valami probléma van az egyik csomaggal.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET