Az 5 leggyakoribb hiba, amit az utazók elkövetnek repülés előtt

Egy profi utazó elárulta, hogyan könnyíthetjük meg az életünket a repülőtereken és a levegőben.

repülőtér, repülés
Shutterstock

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy évente húsz alkalomnál is többször száll repülőgépre, Marielle Descalsota utazási újságíró viszont személyes utakon kívül munkaügyben is gyakran változtat helyet. Észrevételei szerint van öt hiba, amit a kevésbé tapasztalt utazók rendre elkövetnek.


Az Insider utazási újságírója, Marielle Descalsota csak idén 24 alkalommal indult útnak. Volt, hogy fapados társaságokat választott, de olyan is, hogy ötcsillagos légitársaságok gépeivel szállt fel. Descalotsa szerint ezt az öt hibát követik el leggyakrabban az utasok:

Extra árat fizetnek azért, mert nem a megfelelő méretű bőrönddel érkeznek

Giphy

A légitársaságoknál szigorú szabályok kötik meg az utastérbe felvihető bőröndök méretét. Az egyik legbosszantóbb dolog a nyaraláskor, amikor az egy kiadós büntetéssel kezdődik. Emellett sokan a poggyászok súlyára sem figyelnek eléggé, ami szintén egy büntetésbe torkollhat.

Hogy ne érjen mégtöbb stressz: Tiéd a legrosszabb ülés a repülőn? Van egy trükkünk!

Kényelmetlen cipőben vágnak neki a repülőtereknek

Fotó: Amanda Vick / Unsplash

Magassarkú cipő

Bár kétségtelenül jól tud kinézni egy magassarkú vagy egy lakkcipő, ezek a lábbelik nem a legalkalmasabbak arra, hogy velük szálljunk fel a repülőre – főleg nem a fapados társaságok esetében.

Gondoljunk bele, hogy valószínűleg fel kell majd emelni a bőröndünket az út során, minden bizonnyal lépcsőznünk is kell, és az is lehetséges, hogy le kell vennünk a cipőket a biztonsági ellenőrzés alatt. Nem beszélve arról, hogy ha nem szeretnénk egy nagyobb összeget taxira költeni, a szállásra is el kell jutnunk valahogy. Emiatt érdemes a cipők szépsége helyett praktikusságukra gondolnunk mielőtt elindulunk.

Túl sok ékszerrel és egyéb kiegészítővel érkeznek

Giphy

Aki utazott már repülővel, jól ismeri a menetet. Ahhoz, hogy felszálljunk a gépre, először túl kell jutnunk a különböző biztonsági ellenőrzéseken. Descalotsa szerint rengeteg ember nem gondol bele, hogy mennyi macerával jár fel- és levenni az ékszereket és hogy ezzel mennyire fel tudják tartani a sorokat. Ő azt javasolja, utazáshoz maximum egy övet, esetleg egy pár fülbevalót viseljünk, hogy ne nehezítsük meg saját, illetve mások életét.

A tanácsolt időpontnál jóval később érkeznek meg a repülőtérre

Giphy

A legtöbben igyekszünk legalább 1,5 órával az indulás előtt megérkezni a terminálokhoz, de sok repülőtér minimum 3 órával a gép indulása előtti érkezést javasol.

Ennek persze megvan az oka: előfordulhat, hogy problémákba ütközünk a bejelentkezésnél, a biztonsági ellenőrzésnél, de az is megeshet, hogy elveszítjük egyik csomagunkat, vagy sokkal több időbe telik eljutni az adott kapuhoz, mint amire számítottunk. Azért, hogy ne kelljen kétszer megvenni a jegyet, mindenképpen figyeljünk arra, hogy elegendő időnk legyen mindenre.

Ha mégis túl sok időnk maradna: 10 tipp, hogyan üsd el az időt a repülőtéren, ha késik a géped

Nem tartják be a folyadékokra vonatkozó előírásokat

Giphy

A repülőterek biztonsági személyzete rendkívül szigorú a fedélzetre vihető folyadékok tekintetében. A legtöbben belefutottunk már abba, hogy hátra kellett hagynunk kedvenc tusfürdőnket, netalántán egy ennél is értékesebb parfümöt.

Bár már írtunk róla, hogy elképzelhető, hogy hamarosan feloldják a folyadékokra vonatkozó korlátozásokat, a csalódások elkerülése végett jelenleg még igyekezzünk figyelni arra, hogy mennyit vihetünk magunkkal a repülőre.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET