Kína lecsapott a szomszédban fejlesztett repülő autóra

Alig több mint két perc alatt alakul át autóból repülőgéppé.

Fotó: KleinVision/Youtube/AirCar

Egy kínai cég vásárolta meg az eredetileg Szlovákiában fejlesztett, majd sikeresen tesztelt repülő autóhoz kapcsolódó technológiát.


Az AirCar 2022-ben kapta meg a szlovák közlekedési hatóságtól a légialkalmassági bizonyítványt, miután a BMW-motorral és normál üzemanyaggal hajtott jármű 2021-ben már 35 percig repült két szlovákiai repülőtér között. Az AirCar alig több mint két perc alatt alakul át autóból repülőgéppé.

The latest generation of flying car developed by KleinVision company transforms from road vehicle into air vehicle in less than ...

KleinVision Flying Car takes maiden flight (Official Video)

Miután az elmúlt években Kína jelentős forrásokat fordított az elektromobilitás támogatására, most aktív fejlesztésekbe kezd a légi közlekedés terén is – írja a BBC.

AutoFlight has this week completed the world's first inter-city electric air-taxi demonstration flight between the southern Chinese ...

AutoFlight completes world's first inter-city eVTOL aircraft flight between Shenzhen and Zhuhai

A múlt hónapban az Autoflight nevű cég tesztrepülést hajtott végre egy utasszállító drónnal Sencsen és Zhuhai városa között. Az eredetileg három órás autóutat a cég szerint 20 perc alatt tette meg a jármű.

A drónszerű utasszállító repülőgépekkel ellentétben az AirCar nem függőlegesen száll fel és le, hanem kifutópályára van szüksége.

Figyelmedbe ajánljuk! Kopogtat a jövő: mozgóképet vetít a talajra vezetés közben a Bentley új modellje

Szakértők szerint a közlekedés ezen formájának elterjedését azonban jelentős akadályok nehezítik.

Példaként említik a szabályozás és a megfelelő infrastruktúra hiányát. Steve Wright, repülési tanácsadó szerint a technológia megszerzésével Kína újabb lehetőséget kap arra, hogy az elektromos autók térhódítása után ezen a területen is gazdasági előnyhöz jusson a világban.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET