Milyen lehet a repülés a metaverzumban?

Hamarosan kipróbálhatjuk a Vuelinget a virtuális valóságban.

Illusztráció: Shutterstock

Még nagyon megfoghatatlan a metaverzum, de éppen ezért még rengeteg olyan kiaknázatlan területe van, ami csak arra vár, hogy valami elborult szoftver-fejlesztő rátaláljon is kitalálja rá a metavilágot. A spanyol Vueling légitársaság elsőként kínál utazást a metaverzumban. Hogy ennek mi értelme van? Mindjárt kiderül!

Az olcsó jegyeket kínáló Vueling légitársaság egy igen merész újdonsággal szeretne megnyerni magának új utasokat, akik nyilván fiatal, de fizetőképes világjárók és nyitottak a metaverzumra. Az újítás lényege, hogy a Vueling leendő utasai megtervezhetik, vizualizálhatják és lefoglalhatják a repülésüket a Vuelingnél a Next Earth metaverzum platformján keresztül.

Ma hova repülünk a metaverzumban?

Fotó: Facebook

A fapados légitársaság egy olyan új lehetőséget kínál az ügyfeleinek, amire eddig nem volt példa: virtuális világban vásárolhatunk olyan repülőjegyet, amit előtte képzeletben kipróbáltunk. Nyilván van a vásárlói rétegben olyan, akit ez nem hoz lázba, de rengeteg olyan utazó van, aki nyitott a digitális újításokra. Sőt, van már kifejezetten digitális fogyasztói igény is, amit ezzel a metavilággal most ki is elégít a Vueling. Az utazó avatárunk eljuthat olyan helyekre is, ahova lehet, hogy egyelőre nem tudunk elutazni a valóságban, de ez a párhuzamos valóság elég erőteljes vágyat alakíthat ki, erősebbet, mint utazási videók vagy ajánlók nézése.

Csak neked

A virtuális valóság másik előnye, hogy teljesen egyénre szabott, viszont nélkülöz minden olyan tényezőt, ami olykor kényelmetlenné teszi az utazás: késések, átbookolások, zajos utastárs, légnyomás okozta fejfájás stb. A pozitívumok közé sorolhatjuk még azt is, hogy a metaverzumban azt is láthatjuk, az utazásaink milyen karbonlábnyomot hagynak, tehát környezettudatosan tudjuk megtervezni a repüléseinket.

Vissza a valóságba

A Vueling metaverzumán belül vásárolt repülőjegyeket a valóságban felhasználhatjuk, azaz amikor a Next Earth oldalán megvesszük a jegyet, a rendszer lefoglal egy helyet a Vueling valódi járatára is. A Next Earth-nek már most több mint 240 ezer felhasználója (ők a Next Earthiansek) van és nyilván ez a szám idén még nőni fog. A Next Earth egyébként egy magyar metaverzum platform, a vezérigazgatója és alapítója Rétfalvi Gábor.

Forrás: Simple Flying


AMI MÉG ÉRDEKELHET