Olimpiai interaktív kiállítás vár Budapesten!

A Világraszóló Bajnokaink című kiállítás július 21. és október 10. között látogatható a Millenárison.

Az idén 20 éves, megújuló Millenárison, Világraszóló Bajnokaink címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílt, az interaktív, folyamatosan megújuló rendezvény emléket állít bajnokainknak és az eddigi olimpiákon szerzett 177 magyar aranyéremnek.

Különleges olimpiai ritkaságokat nézhetünk meg a Millenárison, a kiállítás megnyitása majdnem egybeesik a 32. olimpia kezdetével. Tokióban a rendkívüli körülmények miatt csak távolból szurkolhatunk a magyar csapat tagjainak, hiszen ez az első olimpia, amely zárt kapuk mögött zajlik. Hangolódjunk az olimpiai játékokra ezzel az interaktív kiállítással, amely családi programnak is tökéletes.

Olimpiai ereklyéket láthatunk

A Világraszóló Bajnokaink azért is különleges, mert eddig még soha nem mutatták be egy térben az olimpiák magyar eredményeit, kivételes bajnokait, és a legsikeresebb magyar olimpiai sportágak győzteseinek ereklyéit. A rendhagyó tárlaton a kiállított aranyérmek mellett helyet kap az '52-es olimpia vízilabda döntőjének labdája, Kolonics György hajója, vagy az '56-os olimpia legendás magyar szurkolói zászlója, melyet korábban ritkán láthatott a közönség.

A nyári, téli, paralimpiai és szellemi olimpiák legfontosabb pillanatai újra megelevenednek a Millenáris Üvegcsarnokának képernyőin, a digitális adatbázisban igazi ritkaságok, sporttörténeti csemegék után kutathatnak a rajongók.

A legaktívabbakat sport tematikájú szabadulószoba mellett fizikai és szellemi kihívások várják a Bajnok Akadémián.

A Bajnokok falán nézd meg eddigi érmes sportoló legendáink teljes névsorát, amely idén tovább bővülhet!

Műtárgy naptár

Hétről hétre más-más különleges sportolói relikviával, mementókkal készülnek a kiállítás szervezői. Ezeket a tárgyakat csodálhatjuk majd meg:

  • Július 27. – augusztus 22.: Keleti Ágnes 5 aranyérme
  • Augusztus. 24. – szeptember 12.: Rövidpályás gyorskorcsolyázók 4 aranyérme
  • Szeptember 14.: Vízilabdások 16 aranyérme: Biros Péter (3 arany), Gergely István, Varga Tamás, Madaras Norbert (Athén, Peking 2-2 arany), Fodor Rajmund (Sydney, Athén 2 arany), Marcz Tamás, Székely Bulcsú (Sydney 1-1 arany), Vári Attila (Athén 1 arany), Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert (Peking 1-1 arany)
  • Szeptember 21 .- szeptember 26.: Papp László 3 aranyérme
  • Szeptember 28. – október 3.: Magyar zászló közel 200 magyar olimpiai bajnok aláírásával
  • Október 5-10.: Hajós Alfréd 2 aranyérme 1896-ból
AMI MÉG ÉRDEKELHET