Rend a lelke mindennek! Így rendszerezd az autódban a holmit!

Csak egy pici odafigyelés és mindig tisztaság és rend lesz a kocsidban.

Fotó: Shutterstock

Fogalmad sincs, hova tetted a vizes üveget, hova esett a telefonod egy kanyarodás közben és ennek tetejében arra sem emlékszel, hogy az esernyődet a kocsiban hagytad vagy valahol útközben egy kávézó esernyő tartójában? Ha igen a válasz, akkor neked tippekre van szükséged ahhoz, hogy rendszerezd az autódat!

Szemetes kuka

Mindenki találkozott már másfél éve az első ülés alatt lakó műanyag üveggel és múlt századi csokipapírral vagy még rosszabb esetben kaviccsá merevedő rágóval – és mindenki cikinek is érzi ezt. Annak ellenére, hogy a nagy sietség és a helyhiány miatt kialakuló szemetelés viszonylag könnyen megelőzhető egy lecsukható tetejű dobozzal, amibe zacskót (ha lehet újra felhasználható fajtát) teszünk és elhelyezzük az anyósülés mellett és középen a hátsó ülésen, hogy csak azt kelljen kiüríteni. Eggyel fejlettebb megoldás, ha szelektíven helyezzük ki a kis dobozokat.

Elviteles pohár, mint zsebkendőtartó

Nem tudjuk, kinek jutott eszébe az a maga nemében egyszerű és zseniális ötlet, hogy az üres, elviteles pohárba tekerje az új zsepit (mintha dobozból tépkednénk ki), de minden tiszteletünk. A „találmányban” az a legjobb, hogy elfér a pohártartóban és nem kell külön bajlódni miatta a zsepivel, vagy ha már tovább akarjuk fejleszteni: a fertőtlenítő kendővel. Olcsó, egyszerű és praktikus. Kár tovább ragozni.

Fogas

Ha nem azért veszel esernyőt, hogy évente egyszer kihalászd a vezető ülés mögül és azt sem bánod, hogy a kabátod nem gyűrődik össze két meeting között, akkor ezt a meglepően hétköznapi és olcsó megoldást neked találták ki. A fejtámlára akasztható fogason nyugodtan tartahatod a dzsekidet, az ernyődet és a szatyraidat is.

Fotó: Shutterstock

​Ami az ülés és a kézifék között van

A vezetőülés alatt nem csak csokipapírokat és műanyag üvegeket lehet találni, hanem gyakorlatilag mindent, ami azon a kis résen be tud esni, nem beszélve a telefonról, ami szinte mindig megtalálja az a pár centis rést magának. Jobban mondva, megtalálta eddig, amíg valaki fel nem találta azt a kis rendszerező táskát, amit pont az említett résbe kell helyezni, így bármi is esik oda, az biztosan meglesz még az út végén.

A sofőr kelléktára

Mi az, aminek mindig a kezed ügyében kell lennie, ha süt a nap, vagy ha valami változást kell beütni a navigációba? A napszemüveged és a telefonod, ami megfelelő rendszerezés nélkül képes megtenni az ülés körüli kört úgy hatvanszor, minden egyes kanyarodásnál. Persze, az a probléma sem szerepelne ebben a cikkben, ha nem találtak volna ki rá valami hasznos kis kreatív megoldást. Ami nem más, mint egy felakasztható tok, amiben ez a két dolog pont elfér és még a helyén is marad.

AMI MÉG ÉRDEKELHET