5 tuti hely Budapesten, ahol piknikezhetsz hosszú hétvégén

Itt csemegézz a családdal, barátokkal a kellemes napsütésben.

piknik nyár
Fotó: Shutterstock

Úgy tűnik, végre tényleg búcsút mondhatunk az esős, hűvös időnek, ami azt jelenti, beindult a szabadtéri piknikek szezonja is. A pünkösdi hosszú hétvégén akár felkereshetsz a családdal, barátokkal egy nyugodt, vagy épp egy nyüzsgő zöld teret, ahol egy takarón elfogyaszthatjátok az elemózsiákat. Csak pakolj be egy plédet és válogass a finomságok közül!

​Ahol biztosan van hely – Városliget

Egész évben jószerivel találkozhatsz gyerekes családokkal, kutyasétáltatókkal, kocogó emberekkel, de késő tavasszal, kora nyáron, amikor minden zöldbe borul, még inkább beindul az élet. Amennyiben piknikezni szeretnél, érdemes elkerülni a nagy dombot, és a közkedvelt kutyás részeket, hogy biztosan ne landoljon a tányérodon egy kíváncsi négylábú. Nem készültél fel előre, de spontán eszegetnél a fűben? A Piknik Kert nevű helyen foglalhatsz piknik plédet is, aminek a feltétele a helyszíni fogyasztás. Fröccsözhetsz, koktélozhatsz, de van piknik mártogatós, különböző tortillák és isteni desszertek is. Ha már arra jársz, sétálj egy nagyot, és nézd meg a Vajdahunyad vára mögött rejlő, új Kolodko-szobrocskát, ami egy újságot olvasgató Drakula grófot – Lugosi Béla alakításában – ábrázolja.

​Klasszik program – Margitsziget

Inkább hétköznap ajánlott a Margitszigeten leterítened a pokrócot, de akkor tényleg nagy élmény az ősfás környezetben csemegézni. A Nagyréten biztosan találsz szabad placcot, és ha még maradnál, de minden elfogyott a kosaradból, térj be a Nyulam presszóba egy finom street foodra – jelenleg déltől este nyolcig van nyitva –, vagy időzz el egy kicsit a zenélő szökőkút mellett.

Szabad bográcsozást! – Kopaszi-gát

Nem pont piknik, de a Kopaszi-gátra kitelepült Dürer Kertben te megad is grillezhetsz vagy főzhetsz bográcsban. Az ételkészítéshez szükséges eszközöket is kölcsönözheted (akár csak a tüzelőanyagot), neked csupán annyi a dolgod, hogy otthon konyhakészre pattintod az alapanyagokat, mert a helyszínen erre nem lesz lehetőséged. Érdemes egy nagyobb társaságot összeebrudalni a programhoz, hogy szét tudjátok dobni az asztal- és bogrács-, vagy grill bérlést, ami 5 órás intervallumra 12 ezer forintba kerül. Hogy még fenntartható is legyen a buli, készüljetek evőeszközökkel, mert bár lehet eldobható szettet vásárolni, de trendibb leszel, ha kevesebb szemetet hagysz magad. Itt kulturált mosdó van, ami fontos szempont, na és nyaranta rengeteg koncert is.

Fotó: Shutterstock

Új élmények – Pünkösdfürdő Park

Tavaly ősszel nyílt meg az óbudai Pünkösdfürdő Park (a kialakítás során célként szerepelt a hely biodiverzitásának megőrzése és az ökológiai egyensúly fenntartása), ahol több mint 600 fa között hűsölhetsz, csodás kilátással a Dunára. Elképesztően szép környezet, különböző sportpályák, pétanque pálya, tanösvények, a gyerekeket pedig egy nagyon menő játszótér várja. Itt ritkán van tömeg, és külön szabadtéri ételkészítésre is vannak kijelölt helyek, de piknikezni is szinte bárhol lehet.

Pezsgő Duna-part – Nehru part

Az India első miniszterelnökéről elnevezett part a fiatalok nagy kedvence, ami nem csoda, hiszen a szomszédságában található a Corvinus Egyetem és a közkedvelt Bálna is. A Nehru part nem egy nyugis hely, de ha pont pezsgő hangulatra vágysz, itt biztosan megtalálod. Ha itt teríted le a pikniktakarót, pont a Gellért-hegyben gyönyörködhetsz, és ha nem szeretnél a földön ücsörögni, egy kis szerencsével egy szabad padot is találhatsz magadnak a piknikhez.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET