Párizs mindig jó ötlet! 5 program a télre, ha a francia főváros felé vennéd az irányt

Csodálatos panoráma, történelem a föld fölött és a föld alatt, na és persze művészet.

párizs
Shutterstock

A fények városa mindig tartogat meglepetést, legyen szó egy rövid városnézős hétvégéről, ráérős, kultúrával és művészetekkel teli látogatásról vagy gasztronómia fókuszú kalandozásról. Rövid rajzos összefoglalónkban most 5 olyan programot ajánlunk, ami miatt érdemes a hidegebb hónapokban is a francia főváros felé venni az irányt – de a videós kedvcsinálónk után érdemes részletesebb programajánlónkat is elolvasni.

A város legmagasabb pontja

Unsplash/WWW PROD

Párizs legmagasabb pontját a bohém, bájos egykori művésznegyed, a Montmartre közepén álló, százéves Sacré Coeur-bazilikánál találjuk. A római katolikus templom belseje is szemet gyönyörködtető, de érdemes megmászni az épületet, hiszen tornyából páratlan kilátásban lehet részünk.

Titkok a föld alatt

Fotó: Olivier Faÿ/Sygma/Sygma via Getty Images

A hatmillió emberi maradványt rejtő katakombarendszer végeláthatatlan járatai szinte behálózzák a belvárost, egy részük pedig látogatható a Montparnasse negyed alatt. Ha jegyet váltunk, a katakombákon kívül a város 18. századi történelmébe is betekintést kaphatunk.

Ezt láttad már? A Badacsony egyik legszebb fekvésű pincészete, aminek Svédországból sem tudtak ellenállni

A romantikus: Pont Neuf, az „új híd”

Shutterstock

A Szajna fölött átívelő, tizenkét íves híd igazi szépség és nevével ellentétben a város legöregebb hídja. Két részből áll, két fele a folyó közepén, a Cité-szigeten találkozik. Középkort idéző formavilága, gazdag ornamentikája romantikus esti sétáért és fényképezésért kiált.

Van Gogh és a Musée d'Orsay

Shutterstock

Bár Párizsról általában a Louvre jut először eszünkbe, az Orsay rakparton, egy átalakított, korábban lebontásra ítélt vasúti pályaudvar épületében helyet kapó Musée d’Orsay felveheti vele a versenyt. A világ egyik legismertebb képzőművészeti múzeumának idei kihagyhatatlan programja a Van Gogh utolsó éveinek remekeit felvonultató tárlat. A kiállítás 2024. február 4-ig látogatható.

Novemberre is ajánlottunk már úti célokat: 5 változatos európai város, amit novemberben látnod kell!

Szürrealizmus a La Villette parkban

A La Villette park idén ősszel teret enged a szürrealizmusnak, november 16-tól január 21-ig ugyanis Salvador Dalí tiszteletére rendeznek szabadtéri, interaktív fényjátékokkal teli éjszakai kiállítást. Felejthetetlen élmény lesz sötétedés után sétálni egyet a fényes installációk között a város harmadik legnagyobb parkjában.

Illusztráció és animáció: Vincze Dóra / Drive Magazin

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET