Brutális szállásdíjakra lehet számítani Párizsban a közelgő olimpia miatt

Nem lesz olcsó mulatság kilátogatni az olimpiára.

horel, párizs, montmarte

A Párizsban rendezett 2024-es nyári olimpia július 26-án veszi kezdetét, amire a szállásadók is készülnek: várhatóan kisebb vagyont kell majd kiadnia annak, aki élőben szeretné látni a játékokat.


Párizs az olimpiai játékok alatt több mint 16 millió látogatóra számít, a probléma csak az, hogy az érkezőkre nagyjából 280 ezer szoba jut egy napra. A szobák 45 százaléka ráadásul már most le van foglalva, ami kimagasló, ugyanis általában a szobák 3 százalékát foglalják csak le ennyire előre, számol be a foglalási adatokról a Thrillist

A lap kiemeli, hogy a Google Travelből az látszik, hogy például a négycsillagos hotelek szobái jelenleg átlagosan 600 euróért (körülbelül 232 ezer forintért) foglalhatók le egyetlen éjszakára.

A sztrájkokra is érdemes figyelnünk: Repülőtéri sztrájkok: ezekben az országokban érdemes résen lenni, ha mostanában utazunk

A megoldást az Airbnb jelentheti – persze amennyiben a szállásadók nem alkalmazkodnak a szállodák területén tapasztalható extra magas rátákhoz. A cég úgy látja, a 2024-es olimpia alatt nagyjából félmillió ember fogja meglátoganti Párizst. Brian Chesky, az AirBnb vezérigazhatója arra bíztatja a párizsiakat, hogy adják ki lakásaikat ebben az időszakban.

Az olimpiát ráadásul a poloskák is veszélyeztetik: Párizsi poloskainvázió: hogyan védekezzünk az ágyi poloskák ellen?

„Az előzetes felmérések szerint az emberek 20 százaléka lenne nyitott arra, hogy kiadja lakását az olimpia idején”

– idézi a Reuters a vezérigazgatót.

„Amennyiben az emberek valóban fel is töltik lakásukat a portálra és így elegendő szálláshely is áll majd a látogatók rendelkezésére, akkor az árak minden bizonnyal az ésszerűség határain belül maradnak. Ellenben, ha nem lesz elég kivehető szállás fent az oldalon, illetve a hotelek is megtelnek, akkor az árak is reflektálni fogják a kínálat hiányát”

– tette hozzá.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET