6 érdekes látnivaló Párizsban a föld alatt és föld felett

300 km hosszú föld alatti hálózat, zenei fesztivál és a világ egyik legszebb parkja, mondjuk még?

párizs
Fotó: Getty Images

Sokan állítják, Párizsba nem elég egyszer elmenni: egyrészt hatalmas város, másrészt az állandó látnivalókon kívül mindig akad új felfedezni való látványosság is: egy kiállítás, egy másik passzázs, amit még nem láttunk, renovált híres épületek vagy éppen modern újdonságok. Most 6 érdekes látnivalót mutatunk a francia fővárosban!

Föld alatti titkok nyomában

Fotó: Shutterstock

300 km hosszú katakombarendszer van Párizs alatt

A fények városának sötét oldalába nyerhetünk betekintést, ha alászállunk a hatmillió emberi maradványt rejtő katakombarendszerbe. A végeláthatatlan járatok szinte behálózzák a belvárost, egy részük pedig látogatható a Montparnasse negyed alatt. Párizs egyik kihagyhatatlan látványossága a katakomba, amely 300 km hosszú föld alatti hálózat.

Bolyongás a Mont-Martre-on

Fotó: Getty Images

A Mont-Martre, háttérben a Sacré Cœur

Párizs legmagasabb pontját a bohém, bájos negyed közepén álló, százéves Sacré Cœur-bazilikánál találjuk, ennek tornyából szinte az egész város a lábaink előtt hever! Járjuk be a környék kacskaringós, szűk utcáit, és uzsonnázzunk egy helyi kisvendéglőben!

A Passages Couverts-ek bűvöletében

Fotó: Shutterstock

A 176 méter hosszú Galerie Vivienne Passage

A szerelem városában 21 passzázs, vagyis 18–19. századi, pazarul díszített, üvegtetős, fedett átjáróudvar várja, hogy beléjük habarodjunk. A virágárusok, kézművesüzletek, apró kávézók hangulatával sokadik alkalommal sem lehet betelni!

Simogató nap a parkban

Fotó: Getty Images

Tuileriák kertje

A Louvre és a Champs-Élysées között fekvő, 16. századi Tuileriák kertje mintha egy meséből lépett volna elő: amerre nézünk, üde gyep, színpompás virágok, százéves famatuzsálemek. Persze a játszóterek, a bárok sem hiányoznak, így válik tökéletessé a kikapcsolódás!

Fotózkodás az „új hídon"

Fotó: Getty Images

Az 1607-ben épült „új híd"

A Pont Neuf ugyanazt jelenti Párizsnak, mint a Lánchíd Budapestnek. Az új híg olyannyira új, hogy 1607-ben készült el... A Szajna fölött a Cité-szigetet érintve átívelő, tizenkét íves híd igazi szépség. Középkort idéző formavilága, gazdag ornamentikája romantikus esti sétáért és fényképezésért kiált.

Buli a pávákkal

Fotó: Facebook

Számíts hatalmas tömegre a kétnapos fesztiválon!

A Peacock Society Párizs egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja, amely több tízezer zenerajongót vonz évről évre. Idén július 8–9-én kerül sor a szabadtéri, felejthetetlen partira, ahol fellép többek között Jennifer Cardini, Amelie Lens és DJ Harvey is. A fesztivál idén ünnepli 10. évfordulóját, úgyhogy sok meglepetésre és ünnepi hangulatra lehet számítani, mindenképp vedd bele a párizsi látnivalók közé!


AMI MÉG ÉRDEKELHET