Ilyet még biztos nem láttál: papírsárkányok borítják be az eget a nyáron

A Lincoln City Summer Kite Festival az év egyik legérdekesebb fesztiválja.

papírsárkány fesztivál
Fotó: Shutterstock

Minden évben júniusban szervezik meg a Lincoln City Summer Kite Festivalt Oregon államban, az USA-ban. A programra az egész világból érkeznek, hogy bemutassák vagy megnézzék a világ legnagyobb és leglátványosabb papírsárkányait. Most te is megnézheted, milyen fantasztikus a tengerparti látkép ezekkel a lobogó alkotásokkal!

Idén június 24-25. között rendezik meg a világ egyik legnagyobb papírsárkány fesztiválját, ahol hatalmas állatokkal, gömbökkel és különféle lehetetlen formákkal indulnak a versenyzők. Az erős szél mellett az sem árt, ha nem esik az eső, hogy minden alkotás elég ideig lehessen a levegőben. D-River Beachen ebben az időszakban olyan szörnyen szeles az időjárás, hogy a legkevésbé sem alkalmas a strandolásra, így inkább sárkányokat reptetnek az emberek, mára pedig ebből a „jobb híján" programból a világ egyik leglátványosabb fesztiválja lett.

Sok jó sárkány, kis helyen is...

Fotó: Shutterstock

Az említett oregoni part egyik különlegessége az, hogy nagyon keskennyé válik, amikor jön a dagály, így csak egy rövid, pár órás idősávban férnek el rajta ezek a hatalmas papírsárkányok egymás mellett. A Lincoln Kite Festivalon nincs megkötés, hogy mekkora is milyen formájú legyen a papírsárkány, legyen-e benne merevítés vagy ne. Egyetlen egy dologra figyel mindenki, hogy a reptetés biztonságos és szép élmény legyen a versenyzőknek és a nézelődőknek is.

A lepkemérettől a bálnáig

Fotó: Shutterstock

Az egy ujjal mozgatható, legapróbb sárkánytól a több méter hosszú alkotásokig mindenféle megfordul a fesztiválon. Rengeteg csapat van, amelyeknél egyszerre több ember irányítja a kite-okat. Vagy azért, mert egy embert elrántana a levegőbe eresztett szerkezet, vagy azért, mert több részből áll sárkányuk van, amit külön-külön kell mozgatni. Az alábbi videóban jól látszik, milyen sokszínű a versenyzők serege, kreativitásban egészen biztosan nincs hiány: a poliptól a klasszikus kifeszített papírsárkányon át a hatalmas bálnákig mindent láthatunk!

youtu.be

Kites That Fight and Kites That Dance At Oregon Festival | Oregon Field Guide
AMI MÉG ÉRDEKELHET