Refrén a koncertteremben

Távolra juthatunk, ha közel megyünk.

Amikor az utazásainkat tervezzük, számos szempontot figyelembe veszünk, de a cél mindig ugyanaz: élményt szerezni. Sokszor azonban nem is kell messzire mennünk ahhoz, hogy távolra jussunk. A Pannon Filharmonikusok arra invitál bennünket, hogy időről időre szálljunk ki a mókuskerékből, engedjük el a gondokat, és adjuk át magunkat az univerzum egy olyan jelenségének, ami egy másik világba repítve önmagunkhoz hoz közelebb. A Refrén címmel hirdetett következő évadban öt péntek este várja, hogy közel engedjük a zenét, és pihenésképpen a lelkünket kényeztessük.

A pécsi székhelyű Pannon Filharmonikusok a fővárosba utazik minden évadban öt alkalommal azért, hogy a budapesti Müpába járó zenebarátok is részesüljenek annak a világnak a szépségéből, amelyet ez a zenekar képvisel.

A 2022 őszétől Refrén címmel meghirdetett sokszínű koncertsorozatban látszólag hegedű, cselló, zongora, brácsa és ének kerül a középpontba, valójában a világhírű előadók, különleges és népszerű darabok láthatatlan támaszként segítenek bennünket abban, hogy örömteli emberek legyünk.

A sorozatban az emberi létezés szépségei iránt érzett rajongás, az emberi kitartás, az élet tisztelete visszhangzik. Koncertjeivel időről időre kapaszkodót, határozott kézfogást nyújt azoknak, akik többre vágynak a közvetlen zenei élménynél.

„A zene ajándék. Bár a bérletért, koncertjegyért fizetnünk kell, valójában az, amit kapunk olyan, mint az igazi áldás: több mint amit kértünk. Abban a pillanatban, amikor magunkba fogadjuk, a zene egyesül a lelkünkkel. Akkor is, ha nem tudjuk mit hallgatunk. De ha még tudjuk is ki írta, miért, és ki játssza, akkor nem csupán a zenével, hanem azokkal is egyesülünk, akik részesei a zene megszületésének. Szerintem nincs ennél univerzálisabb kapocs egymáshoz, magunkhoz.” – fogalmaz Bogányi Tibor vezető karmester.

Az újdonságok és az állandóság egymást kiegészítve teszik teljessé a 2022/23-as évadot. A ritkán vagy eddig még nem hallott zeneműveket is felvonultató hangversenyek és a zenekarral most először színpadra lépő, kiváló nemzetközi szólisták – a hegedűművész Alissa Margulis, a csellista Sung-Won Yang, a brácsaművész Antoine Tamestit és a karmester Andrej Jurkevics – nyújtotta új élmények mellett biztos pontként számíthatunk a Pannon Filharmonikusok kifinomult és a legmagasabb művészi színvonalat képviselő játékára ugyanúgy, mint az együttes vezető karmestere, Bogányi Tibor és visszatérő dirigensei, Eötvös Péter és Varga Gilbert minőségben kompromisszumot nem ismerő zenei irányítására. A klasszikustól a romantikán, a késő romantikán és a 20. század muzsikáján át a kortársig ível az öt budapesti koncert műsora, amelyek mindegyike egyszerre tartogat meglepetést és idéz fel ismert dallamokat. A Pannon Filharmonikusoknak így minden hangversenye egyszerre izgalmakkal teli ismerkedés és találkozás egy megbízható, régi baráttal, aki mindig ránk mosolyog, ahogy az új szezon arculatában megjelenő különleges zenei ismétlőjel.

További információkat a jegyekről és bérletekről itt találsz.

AMI MÉG ÉRDEKELHET