Tárgyak, amiket előszeretettel lopnak el a luxusszállodákból

Az ötcsillagos hotelekben sincsenek biztonságban a tárgyak.

A szappanok és samponok azért vannak a hotelszobákban, hogy a vendégek használják őket, így ebben az esetben nem gond, ha egy-egy tusfürdőnek nyoma veszik – vannak viszont olyan tárgyak is, amiket nem azért raktak oda a szállodai dolgozók, hogy a turisták a bőröndjükbe pakolják őket.


A Wellness Heaven német spa- és luxusszáloda-kalauz egy érdekes kutatást végzett el, melyben 1376 szállodaigazgatót kérdeztek meg arról, hogy tapasztalatuk szerint mik azok a tárgyak, amiknek a legtöbbször kel lába.

A válaszok alapján a legtöbb vendég otthon sem akar lemondani a kényeztetésről, amit az ötcsillagos hotelek nyújtanak, ugyanis

a megkérdezett igazgatók többsége szerint a legkívánatosabb „szuvenírnek” a törölközők és a fürdőköpenyek számítanak.

Fotó: Shutterstock

Emellett gyakran tűnnek el a vállfák, a tollak, a kozmetikumok, az elemek és meglepő módon az evőeszközök is.

Ugyanakkor a takaróknak, a párnáknak és az étkészleteknek nincs akkora népszerűsége, de a kávéfőzők is valamelyest biztonságban vannak, még ha a vendégek közül többen is vittek már el kávégépet is.

Ez is érdekelhet: Előnyök, amiket kizárólag a hírességek élvezhetnek a repülőutakon

Megdöbbentőnek hangozhat, de a vendégek nagyjából negyede próbál kicsempészni valamilyen műalkotást a hotelekből.

Egy ötcsillagos szálloda esetében például több mint négyszer akkora eséllyel történik meg egy ilyen incidens, mint a négy csillaggal rendelkező társaik esetében.

Giphy

Az New York Post cikkéből az is kiderül, hogy a luxusvendégek továbbá hatszor annyira hajlamosak elpakolni egy-egy tabletet, mint a négycsillagos szállodákban vakációzók.

Ha ez nem lenne elég: volt, aki még a tévé-, illetve matraclopást is bevállalt.

A szállodai dolgozók szerint ezekre az esetekre rendszerint az éjszaka közepén kerül sor, amikor a parkolóba vezető liftek már többnyire üresek.

Ezt olvastad már? Sokan divatból csinálják, pedig ezzel az apró hibával könnyen elveszíthetjük a poggyászunkat

Giphy

Azt már ennél is nehezebb elképzelni, hogy olyan eset is történt, amikor három overallba öltözött férfi nemes egyszerűséggel felkapta a hotel lobbijában található zongorát:

„Amint átsétáltam a lobbin, gyanús lett, hogy valami hiányzik. Nem sokkal később jutott tudomásomra, hogy három overallba öltözött férfi egyszerűen elvitte a zongorát a hotelből. Persze a hangszert sosem láttuk viszont”

– mondta egy olaszországi szállodaigazgató.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET