Óriásbábok tartanak divatbemutatót a keszthelyi kastélyparkban

Még egy hétig látható a keszthelyi kastélyparkban a rendhagyó kiállítás.

Fotó: Facebook

A Festetics-kastély csodálatos kertjében most 25 darab óriási iparművész szobor látható.

Idén második alkalommal készítették el a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (MKISZ) tagjai a 25 darab 3 méternél is magasabb szobrokat. A gigantikus bábok és ruháik az újrahasznosítás jegyében születtek, vagyis lehet úgy is szépen, elegánsan vagy akár extravagánsan öltözködni, hogy egyes anyagokat vagy darabokat más formában recyclingolunk...

Fotó: Facebook

Tavaly akkora sikert arattak a divatbemutatót tartó szobrok, hogy a keszthelyiek idén is kértek belőle. 2022. augusztus 5-28. között 11 kortárs textilművész, 25 nagy méretű, 3,5 méteres öltözékplasztikája látható a Festetics-kastély parkjában. A Helikon Kastélymúzeum kertjében látható szobrokat meg is lehet fogni, és igen érdekes alapanyagokat is találhatunk a ruhákon: szemeteszsákot, mosogatószivacsot, hajókötelet, csomagolóanyagokat.

Mézeskalács és madár

Fotó: Farkas Imola

A 25 meghökkentő méretű alkotás a mai kor anyagainak felhasználásával, de a magyar hagyományból merítve készült, olyan motívumokkal, mint a madár, a matyó minta, a rózsa, a szív vagy a mézeskalács. A kiállító művészek Bányász Judit, Bodnár Enikő, Csegöldi Erika, Farkas Imola, Földi Kinga, Latin Anna, Marosi Kriszta, Molnár Mária Virág, Nádasdi Katalin, Nyíri Katalin és Szűcs Blanka.

AMI MÉG ÉRDEKELHET