Elon Musk szerint forradalmi lesz az Európába szánt olcsó Tesla

Új részletek derültek ki a Tesla tervezett villanyautójáról.

tesla
Karol Serewis/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

A Tesla már becenevet is adott cégen belül a várható modellnek.

Már novmberben kiszivárgott, hogy a Tesla az európai piacra egy átszámítva körülbelül 8-9 millió forintba kerülő villanyautót gyárthat a Berlin melletti üzemében,. A korábbi modelleknél olcsóbb autó gyártására az amerikai cég egyik újítása adhat lehetőséget, ami lehetővé teszi a járműveik alsó részének a fröccsöntését, amitől kevésbé költségessé, valamint gyorsabbá válik a gyártás.

Azóta a Tesla vezetője, Elon Muskmár megosztott új információkat is az érkező villanyautóról, amit a cégen belül „25 ezer dolláros Teslának” becéznek.

Musk múlt heti nyilatkozata szerint a projekt előrehaladott állapotban van, az új gyártástechnológiai fejlesztések pedig a Tesla-vezér szerint „forradalmiak" a piacon.

Ez is érdekelhet: 7 kocsi maradt versenyben a 2024-es Év Autója címért

„Dolgozunk egy alacsony költségű elektromos járművön, amelyet valóban nagy mennyiségben fogunk gyártani. Eléggé előrehaladtunk ebben a projektben, minden héten átnézem az erre vonatkozó terveket. Úgy gondolom, hogy az emberek el fogják dobni az agyukat a gyártás forradalmától, amelyet ez az autó fog képviselni"

idézi a Tesla vezetőjét az e-cars.

Olvasd el ezt is! Lehet, hogy Európa legijesztőbb szerpentinje, de a látvány mindenért kárpótol

Az olcsóbb modell bevezetésére már csak azért is szükség van, mert a kutatások szerint a villanyautók magas árszintje korlátozza a technológia elterjedését Európában és az Egyesült Államokban. A JATO Dynamics egyik felmérése szerint 2023 első felében Európában több mint 65 ezer euró, azaz durván 25 millió forint volt a tisztán elektromos autók átalgára, Kínában nem sokkal több mint 31 ezer euró, vagyis körülbelül 12 millió forint – írja a Haszon.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET