5 strand, ami olcsóbb és kevésbé zsúfolt, mint a Balaton

Ha unod, hogy alig tudsz leteríteni egy törülközőt a strandon, akkor figyelj!

strand tó
Fotó: Shutterstock

Nehezen bírod ezt a meleget és szeretnél csobbanni egyet, de vágysz egy kis csendre, nyugalomra, hogy ne bömböljön ötféle zene körülötted? Az is számít, hogy egynapos strandolásért ne hagyd ott egy kisebb nyaralás árát? Akkor mutatunk pár strandot, ahol az álmod megvalósulhat: olcsó és ingyenes strandokat listáztunk!

Hejő-tó, Hejőkersztúr

A Hejő-tó Tokajhoz, Miskolchoz és Nyíregyházához is közel van – a kirándulási lehetőségek adottak. Ez a kis bányató nagyon jó hangulatú, azok is megtalálják a számításaikat, akik csendben szeretnének pecázni vagy olvasni, de azok is, akik aktívan, sportolással akarnak kikapcsolódni. A Vice Beachen még wakeboard-pálya is van, de ez nem jelenti azt, hogy hangzavar vagy túl nagy tömeg lenne: a tó egyik északi része az aktív strandolóké, a déli pedig horgászparadicsom.

Szelidi-tó, Kiskunság

Fotó: Wikimedia

A Szelidi-tónak még csúszdája és homokos partja is van, de ettől még nincs túlzsúfoltság. Ez a tó az ország ötödik legnagyobb tava:5 km hosszú, 150-200 m széles, 3-4 m mély, vízfelülete megközelítõleg 80 hektár, érdekes kígyóformája van, érdemes egy sétát tenni körülötte. Kalocsához és Szekszárdhoz is közel van, így egy hétvégi kiruccanás egyik állomása lehet ez a tófürdő.

Orfűi-tó, Pécs

Fotó: Wikimedia

A pécsi tavak egyike és legnagyobbja az Orfűi-tó, ahol lehet hűsölni, pihenni, de sportolásra is remek. Egy mecseki túra után jól jöhet egy megérdemelt csobbanás a tóban, de bérelhetünk biciklit is egy kis túrához vagy evezhetünk bérelt csónakkal. Az Orfűi Kistó Strand kisgyerekeseknek is remek, mert lassan mélyül a homokos part, lehet homokozni, játszani a parton, ráadásul a szabadstrandon a fürdőzés ingyenes, de az épített strandon van belépő.

Arlói-tó

Fotó: Facebbok

Sokak számára ismeretlen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Arló községében található Arlói-tó. A Hódos-patak völgyében rejlő csoda többek közt arról híres, hogy földcsuszamlás révén keletkezett, ami igen ritka, hiszen Európában a borsodi tavon kívül csak az erdélyi Gyilkos-tó „született" így. A partján kiépült Suvadás Ligetben található strandot árnyas fák veszik körül, így akár egész nap élvezhető a víz közelsége. Igazi mediterrán hangulat uralkodik a nádtetős napernyőknek köszönhetően, jó időben pancsolni és vízibiciklizni is lehet – sőt kedvelt horgászparadicsom. A strandra ugyan van belépő, de csak 700 Ft a felnőtt és 500 Ft a diákjegy.

Hársas-tó, Őrség

Fotó: Wikimedia

Ez a csodás tó a Szentgotthárdon van az Őrségi Nemzeti Park területén, tehát egy védett, természeti kincsekben gazdag környzetben pihenhetsz a tó partján. A Hársas-tó egész évben a pecázók kedvence, nyáron pedig megtelik a part fürdőzőkkel, de nem kell tömegtől tartani ezen a strandon. A szabadstrand ingyenes, és a gyerekeknek is van szórakozási lehetőség, mert homokos a part és van játszótér is.


AMI MÉG ÉRDEKELHET