5 olcsó síterep, ha még nem tudod, hova menj a szezonban

Van, ahol csak 33 euró a napijegy.

síelés
Getty Images

A többség ráadásul néhány órás autózással el is érhető. Ajánlunk ugyanakkor kicsit távolabbi, a síelők körében talán kevésbé ismert, ám ár-érték-élmény arányban kifejezetten jól teljesítő terepeket – azoknak, akik kimerészkednének a sztereotípiák világából. De nem bármi áron.

Szeretjük vagy sem, a síelés lassan (gyorsan) a luxusportok közé emelkedik, hiszen a nem ritkán 60+ eurós napijegyek és már egy hosszú hétvége esetében is sok száz euróra rúgó szállásárak komoly dilemma elé állítják a téli sport szerelmeseit:

meddig éri meg?

Aki viszont egyszer belekóstolt a síelős életérzésbe, nehezen engedi el, hogy az év ezen várva várt időszakában önszántából sötétben kelve, liftinduláskor már a legjobb stratégiai helyen várakozva, frissen ratrakolt pályán suhanva, semmihez sem hasonlítható „világbéke” hüttehangulatban levesezve, pályazárás előtt öt perccel „csak még egyet csúszva”, szerencsés esetben a kocsit reggelente 30 centi friss hó alól kiszabadítva töltse az év néhány napját.

Alábbi gondolatébresztő összeállításunk azoknak szól tehát, akiknek a fenti hangulat fontosabb, mint a több száz kilométeres pályarendszer, és nem a minél több meghódított pálya/nap arány kimaxolására gyúrnak, inkább a síelés és a tél egyéb hangulati elemeit részesítik előnyben. Mindemellett szempont számukra, hogy a síbérlet és a szállás akár még egy átlagfizetés mellett is elérhető legyen, legalább egy hosszúhétvégére.

Ismertebb és kevésbé ismert, ám ár-érték-élmény arányban kifejezetten jól teljesítő terepeket is mutatunk azoknak, akik idén sem ...

5 olcsó síterep, ha még nem tudod, hova menj siklani a szezonban

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET