Lehet a világ legdrágább városában olcsó ételeket enni? Igen!

Nem is gondolná az ember, milyen nagy a választék!

street food
Shutterstock
Bár tavaly már közel-keleti éttermek is felkerültek a Michelin Guide térképére, de akár hiszed, akár nem, a világ egyik legtöbb luxust ígérő nyaralóhelyén is lehet olcsó ételeket találni. Ráadásul olyan jó minőséget ehetsz elérhető áron, hogy észre sem fogod venni, hogy nem fine dining helyszínen majszolod a finomságokat.

Dubajban több olcsó menü közül is választhatunk: kínálnak libanoni utcai ételeket, a hagyományos etióp finomságokat, autentikus indiai és indokínai ételeket. A látogatók megfizethető nemzetközi ételeket fogyaszthatnak, például a thai street foodot vagy a mexikói konyha népszerű fogásait, miközben felfedezhetik Dubaj legérdekesebb látnivalóit, és mégsem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk.

Libanoni konyha: Al Mallah

www.instagram.com

Az Al Mallah isteni libanoni fogásokat kínál, de remekül ötvözik a közel-keleti konyha minden ízletes ételét, nem véletlen, hogy már 45 éve a város egyik legnépszerűbb étterme.

Az autentikus hely egy sarki gyümölcslé-büféként indult, jelenleg viszont öt étteremmel rendelkeznek Dubajban, étlapjukon több mint 150 fogás található. Kizárt hogy 8-10 dollárért ne tudd degeszre enni magadat! Egy reggeli pitaszendvics mindennel megtömve 7 dollár, nagyjából 2900 forint, de mindig változatosak a kedvezményes menük shawarmával, falafellel és más közel-keleti finomságokkal.

A tenger finomságai: Bu Qtair

www.instagram.com

A Bu Qtair egy turisták és helyiek között is népszerű étterem, ahol a város legjobb friss, halas fogásait szolgálják fel, sőt még a CNN is a Bu Qtairt választotta meg Dubaj legjobb tengeri éttermének.

A hely egyébként az egyedi fűszerkeverékei miatt híres, amiket csak ők és csak itt használnak a halételeken. Mivel a hely inkább büfé, mint étterem, az árak sem elrugaszkodottak, a Tripadvisor szerint is ár-érték arányban kiváló, tehát olcsón jó minőséget fogyaszthatsz.

Vegánoknak: Zagol

Bár a közel-keleti konyha bővelkedik vegetáriánus ételekben, mégsem könnyű vegán éttermet vagy büfét találni ebben a régióban, azonban a Zagol Restaurantban az állati eredetű ételeket elhagyó vendégek is megtalálják a kedvükre való fogásokat.

A Zagolban ötvözik a közel-keleti és az afrikai (etióp, eritreai) konyhát, a végeredmény pedig egy friss, ízletes, erősen fűszeres konyha. Az étteremben nagy adagokat kapunk, érdemes egy fogást többen körbeülni és kóstolni. Az ételeket az etióp injera kenyérrel tálalják, ami egy fűszeres erjesztett palacsinta szerű kenyér, amit a fenti képen is láthatsz.

Palesztin kulinária: Mama'Esh

www.instagram.com

A Mama'Esh egy hangulatos, autentikus palesztin étterem, ami már láncként működik, összesen hat darab éttermük közül válaszhatunk Dubajan. A vendégek nem csak kiváló szolgáltatást, finom ételeket kapnak, hanem ingyenes teát, kenyeret és Wi-Fi hozzáférést is – nem véletlenül nagyon népszerű a Mama'Esh a turisták és a helyiek körében.


AMI MÉG ÉRDEKELHET