Utazd be egyetlen olcsó bérlettel egész Magyarországot!

Választhatsz a kedvezményes vármegyei- és országbérletek közül.

vonat magyarország balaton
Fotó: Shutterstock

Május 1-jétől lehet megvenni az igen olcsó vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a Magyarországon belüli közösségi közlekedést szeretnék népszerűsíteni, mi pedig örülünk, hogy ilyen olcsón nagy utazásokat tehetünk belföldön. Nézzük a részleteket, feltételeket, kedvezményes árakat!

Már működik az új, kedvezményes bérleteket bemutató oldal, ahol megtervezhetjük az utazásunkat és meg is vásárolhatjuk a bérleteket. Az új, kedvezményes árú bérletekkel a közösségi közlekedési szolgáltatók, azaz a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatain utazhatunk majd. Az olcsó bérleteket megvehetjük még a MÁV-Start pénztáraiban, automatáinál és a MÁV-appon, valamint a Volánbusz pénztárainál, a buszokon és a GYSEV pénztárainál.

Fotó: Shutterstock

Diákoknak nyáron érdemes országbérlettel utazni


Kinek való?

A vármegyebérlet harmincnapos lesz, teljes árú vármegyebérletet 9450 forintért, a teljes árú országbérletet pedig 18 900 forintért válthatjuk ki jövő hónap elejétől. Kinek érdemes megfontolni ennek a bérletnek a kiváltását? Azoknak, akik sokat, akár naponta ingáznak az otthonuk és más város között munka vagy tanulás miatt, illetve azoknak, aki havonta ennél többet költenek vasúti vagy buszos közlekedési jegyre, bérletre szabadidős utazás céljából. Ha sok kirándulást tervezünk nyáron, esetleg vonattal megyünk strandolni, akkor érdemes azokra a hónapokra is kiváltani a bérletet.

A legfontosabb tudnivalók:

  • Csak harmincnapos vármegye- és országbérleteket bocsátanak ki a szolgáltatók.
  • A vármegyebérletet értelemszerűen csak egy megyére használhatjuk, az országbérlet hosszabb távolságokra vagy minimum két megyében utazók számára jó.
  • Az új bérletek nem lesznek érvényesek a településhatárokon belül közlekedő helyi járatokon.
  • A diákigazolvánnyal rendelkező nappali és esti tagozatos tanulók mindkét bérlettípust 90%-os kedvezménnyel vehetik meg, tehát a vármegyei 945 forint, az új, országos diákbérletek ára pedig 1890 forint lesz.
  • Újdonság, hogy a diákok nemcsak az otthonuk (bejelentett lakcímük) és az iskolájuk közötti utazáshoz vehetik igénybe ezt a bérletet, hanem korlátozás nélkül az adott vármegyében vagy akár az egész országban használhatják ezen az áron.
  • A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe. Első osztályon vagy prémium kocsiban sem lehet az új, kedvezményes bérletekkel utazni. A feláras és nem feláras kocsikat egyaránt használó vonatok nem feláras kocsijaiban a vármegye- vagy országbérletekkel is lehet majd utazni.
  • Budapesten a MÁV-HÉV járatain és az agglomerációba szállító kék buszokon csak Budapest közigazgatási határán kívül fogadják el a Pest vármegye bérletet és az országbérletet, a városhatáron belül már szükség lesz a BKK jegyekre, -bérletekre is.
AMI MÉG ÉRDEKELHET