Olaszország 5 legjobb úti célja, ha egy jót hajókáznál a nyáron

Persze a városlátogatásról sem kell lemondani.

olaszország, cinque terre

Olaszországot minden évben rengeteg turista választja nyaralási helyszínként, a szárazföldi pihenés viszont csak egy módja annak, hogy felfedezzük a csizmát és környékét. A félsziget változatos partszakasza számtalan lehetőséget rejt magában, amit a különböző hajós cégek örömmel mutatnak meg azoknak, akik nem ódzkodnak egy kis vízi felfedezéstől. Mutatjuk, hova érdemes utaznunk akkor, ha egy hajó fedélzetéről járnánk be az országot.


Amalfi-part 

Az Amalfi-parton szinte minden attribútum megtalálható, ami népszerű úti céllá teszi Olaszországot: a csodás tengerpartoktól kezdve a romantikus falukon át egészen a történelmi jelentőségű helyszínekig, itt bőven van lehetőségünk megízlelni a dolce vitát.

A térség legkedveltebb célpontjainak Amalfi, Sorrento és Positano települései számítanak, amiket egyszerre ural a lazaság és a luxus hangulata is. A környéken több hajós kirándulást is ki lehet próbálni, legyen szó pár órás mulatságról vagy egy egész hétről.

A legtöbb ajánlat ára 40 ezer forint körül mozog, de persze olcsóbb és drágább lehetőségekkel is találkozhatunk például a Get Your Guide utazási csomagokkal foglalkozó portál kínálatában.

Szicília 

Olaszország egyik legcsodásabb szigete körül is bőven akadnak hajókázási lehetőségek. Szicília ráadásul Szardíniától, Máltától és Tunéziától sem esik messze, így innen indulva akár több helyre is ellátogathatunk.

Rövid programok keretében meglátogathatjuk Catania régióját, a nyugaton található Egadi-szigeteket, vagy az északra található apróbb szigetek egyikét. Ezeknek árai jellemzően 10 és 40 ezer forint között mozognak.

Ha nem bánjuk a lépcsőzést, Ragusa városát se hagyjuk ki: Az elragadó szicíliai város, amit teljesen helyrehoztak egy földrengés után

Cinque Terre

A Genova és Pisa között található Cinque Terre legalább annyira közkedvelt célpontnak számít, mint a Nápolytól nem messze fekvő Amalfi-part. Az Olasz Riviéra elnevezés sem véletlenül illeti meg a Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore településeiből összeálló térséget. A színes házikók, az apró kikötők és a csodás sziklapartok bejárása kötelező programnak számít, ám ha tengerre szállnánk sem kell lemondanunk a látványról.

A fenti településeket például mind bejárhatjuk egy háromórás hibrid hajókirándulás alatt, de hosszabb, búvárkodással egybekötött túrára is van lehetőségünk. Ha Pisa városát is szívesen meglátogatnánk, akkor egy 12 órás hajókázásra is beruházhatunk, ennek viszont már kicsit borsosabb az ára.

Északon ilyen lehetőségünk is van: Kiszakadni vágyó turisták jelentkezését várják Olaszország nomád pásztorjai

Korzika

Ugyan Korzika Franciaországhoz tartozik, a Bonaparte Napóleon szülőhazájaként ismert sziget nem esik messze a Cinque Terrétől, és a Korzika is többféle hajós kirándulással kecsegtet. Miután megnéztük Ajaccióban a Napóleon-villát, a fedélzetre szállva elutazhatunk a Sanguinaries-szigetekre a gyönyörű naplementében.

Kicsit északabbról, Ota településéről indulva betekintést nyerhetünk a Scandola természetvédelmi területre, és a hullámokon át ellátogathatunk Capo Rosso hegyvidékes területére is. Porto Vecchióból többek között egy négyórás városnéző hajókázással eljuthatunk a Lavezzi-szigetcsoporthoz, ahol a tengeri állatok mellett a madarak társaságát is élvezhetjük.

Ha inkább a szárazföldön maradnánk, Korzika az A hegyvidékes francia sziget, ahol Európa egyik legszebb vonatútja kanyarog

Szardínia 

Persze hajókázni nem csak Szicíliáról lehetséges; Szardínia szigete is megannyi opciót kínál a turistáknak. Az Independent szerint ugyan elképzelhető, hogy nehéz szívvel szeretnénk csak elhagyni az olyan strandokat, mint a népszerű Cala Goloritzé és Sota Smeralda, ám érdemes lehet ezt megtennünk. A szigeten például számos nemzeti park, illetve természetvédelmi terület található, melyek közül több egészen a partokig nyúlik.

Négy óra alatt Olbiából elhajózhatunk Tavolara szigetére, a környező természetvédelmi térségben pedig lemerülhetünk a víz alá azért, hogy különböző tengeri állatokkal – például delfinekkel – együtt úszkáljunk. Az északi térségben található Maddalena-szigetekre is számos hajós túrát szerveznek, de a déli Cagliariból is indulnak vitorlás vagy hajós kirándulások. Az árak itt is nagyjából 15 és 40 ezer forint között mozognak.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET