Elszabadultak a kecskék egy olasz szigeten, bárki elviheti őket ingyen

Tettek egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

Az utóbbi években elszaporodtak a vadkecskék Alicudin: a Szicíliától északra, a Tirrén-tengeren található aprócska sziget polgármestere emiatt felajánlotta, hogy bárkinek ad a sziget kecskeállományából, ha a bátor jelentkező hajlandó befogadni és ellátni az állatokat.

A meredek sziklák között jól tájékozódó vadkecskék általában mindenhol harmonikusan tudnak együttélni a lakosággal — és ez nem volt máshogy a szicíliai Aeoli-szigetek legkisebb földdarabján, Alicudin sem.

Egy nemrégiben végzett népszámlálás során azonban kiderült, hogy napjainkban a kecskék száma az öt négyzetkilométeres Alicudi szigeten már hatszorosa a sziget száz fős lakosságának.

Shutterstock

Alicudi

A Guardian szerint a kecskék a sziget tetején lévő tartózkodási helyük helyett elkezdtek lejárkálni a lakott területekre, sőt: jókora pusztítást is okoztak a kertekben és a kertészetekben, továbbá ledöntötték a kőfalak egy részét, illetve néhanapján még a lakóházakba is betévedtek.

Ezt olvastad már? Az apró toszkán üdülősziget, amit az olaszokon kívül alig ismer valaki

Fotó: Unsplash/Sergiu Vălenaș

Riccardo Gullo polgármester a tarthatatlan állapotok miatt állt elő a kecskeajándékozás ötletével — annak reményében, hogy visszaállítja a természet és az ember egyensúlyát a szigeten.

„Semmiképpen sem akarunk az állatok ritkításában gondolni, ezért inkább elajándékoznánk őket. Bárki kérhet kecskét, nem kell, hogy gazda legyen, és a létszámra vonatkozóan sincsenek korlátozások"

— fejtette ki az ajánlatot.

Svájcban a tehenekkel volt probléma: Kirobbant a tehénkonfliktus, egymásnak estek a svájci falu lakosai

Shutterstock

Alicudi

Az elszánt jelentkezőknek április 10-ig van lehetőségük arra, hogy kérvényt nyújtsanak be. Gullo hozzátette:

Már több telefonhívás is érkezett, többek között egy Vulcano szigetén élő gazdától, aki több kecskét is el szeretne vinni, mivel ricotta sajtot állítana elő a tejükből.

Gullo célja, hogy azoknak, akiknek megvan a képessége arra, hogy kecskét háziasítson, azzal humánusabb módon lehet megfékezni a sziget problémáját.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET