Ma van a Nutella világnapja! Mutatjuk, hol torkoskodj.

A Nutella világnapján több helyen is mogyorókrémes finomságokat kóstolhatsz!

Fotó: Shutterstock

Febuár 5. a Nutella nemzetközi világnapja. A híres édesség köré gasztroünnep is társul, melynek apropóján mutatjuk, hol ehetsz nutellás finomságokat!

Kevés olyan édesség és egyben márkanév van, amelynek hallatán mindenkinek azonnal felcsillan a szeme és elindul a nyálelválasztása. A Ferrero cég Nutellája ilyen, és ha eddig nem tudtad volna, február 5-e a Nutella Nemzetközi Világnapja.

Mióta létezik Nutella?

1946-ban látta meg a napvilágot az első verzió, amelyet Pietro Ferrero cukrászmester készített el a második világháború utáni élelmiszerhiányban. Hogy miként tudott egy ilyen gazdag, ízletes krémet elkészíteni a nélkülözés ideje alatt? Annak idején a kakaó hiánycikk volt, így desszertjeiben az akkoriban sokkal olcsóbb törökmogyoróval váltotta ki a luxusalapanyagot. Így született meg a pasta gianduja krém, ami a Nutella elődje. Később, 1963-ban Pietro fia, Michele keresztelte el az azóta világhírűvé vált mogyorókrémet, amikor átvette apjától a családi vállalkozást. A cukrász olyannyira sikeres volt, hogy hosszú időre ő lett Olaszország leggazdagabb üzletembere, konkrétan 2015-ben bekövetkezett haláláig.

Ha készen állsz, hogy ezen a csodás napon teletömd magad Nutellás édességekkel, desszertekkel és süteményekkel, görgess lejjebb, mutatjuk a lelőhelyeket!

Sugarshop (Budapest)

Fotó: Facebook

A Sugarshop idén is készül az ünnepre és rengeteg féle mogyorókrémes finomsággal várják a rajongókat: lesz nutellás sajttorta, pop cake, nutellás krémes, nutellamisu, sós karamellás-mogyorós-nutellás brownie, torta, shake és forró csoki is. A Sugarshop cukrászda honlapján meg tudod nézni a Nutella-napok teljes kínálatát, a limitált édességek február 3. és 5. között kaphatóak.

Cím: Budapest, Paulay Ede utca 48.

Toscana Cukrászda (Győr)

A győri Toscana Cukrászdában is lesz bőven mogyorókrémes választék: ezen a jeles napon ehetsz nutellás cherry kockát, nutellás mignont, macaront, choux-t vagy bombát. A Nutella-hétvége alatt készül továbbá egy titkos meglepetés is, úgyhogy ha arra jársz, muszáj megtudnod, mi lehet az...

Cím: Győr, Szent Imre út 99.

Dolce Vita Cukrászda (Szentendre)

„A Nutella világnapján érdemes lesz betérni hozzánk, ugyanis a világ egyik legellenállhatatlanabb édességének napja alkalmából az egyik sütis hűtőnket csak és kizárólag Nutellás finomságokkal töltjük fel!" – írják a cukrászda Facebook-oldalán. Egy kellemes Duna-parti séta után térje be a Dolce Vitába egy nutellás sajttortára vagy más finomságra!

Cím: Szentendre, Bogdányi út 28.

Edison&Jupiter (Budapest)

Péntektől vasárnapig a világ leghíresebb mogyorókrémével kóstolhatod meg az Edison&Jupiter klasszikus fogásait: lesz french toast, palacsinta, gofri, sajttorta és forró csoki Nutellával. Ezek mellé az édességek mellé pedig a velencei Manetti család kávéjából készült kévékülönlegességeket is elkortyolgathatsz.

Cím: Budapest, Dorottya utca 1.

AMI MÉG ÉRDEKELHET