5 látnivaló, ha karácsony előtt New Yorkban jársz

Körhinta, Micimackó és persze az ikonikus karácsonyfa.

Gyakran mondják, hogy New York nem olyan, mint az Egyesül Államok többi része, hiszen jóval európaibb annál, de talán attól olyan különleges, hogy azok számára is ismerős, akik még sosem jártak ott. A város utcái, nevezetességei az ott forgatott filmeknek hála nem tűnnek egzotikusnak, inkább olyannak, amihez mindig öröm visszatérni. Rajzos videónkban 5 látnivalót hoztunk a karácsony előtti New Yorkból.

The Seaglass Carousel

Spencer Platt/Getty Images

A Battery Parkban található, tenger alatti hangulatot idéző körhintát annak az emlékére állították fel 2015-ben, hogy egykor itt működött az azóta már Coney Islandre költöztetett New York Aquarium. A különleges hangulatú körhintán beülhetünk a 30 üveggyapotból készült színes hal valamelyikébe és néhány percre úgy érezhetjük magunkat, mint a kis hableány a tenger mélyén.

Trinity Place Bar & Restaurant

A Trinity Place bárja egy olyan helyiségben kapott helyet, amelyet eredetileg 1904-ben – Andrew Carnegie megbízásából – banki trezornak építettek. A kor legnagyobb trezorjaként tartották számon, ha pedig meglátjuk a ma is itt található, egyenként 35 tonnás ajtajait, azonnal érteni fogjuk, hogy miért. Ma a Broadwys egyik legmenőbb bárjaként üzemel.

Szilveszterre is ajánlottunk pár várost Európában: 3 varázslatos európai város, ha külföldön szilvesztereznél

Az igazi Micimackó

Getty Images

A Bryan Parkban található városi közkönyvtár mindenképp megér egy látogatást, hiszen az Egyesült Államok második legnagyobb nyilvános bibliotékájában páratlan gyűjteményt halmoztak fel. 2021 szeptemberétől látogatható a Treasures (Kincsek) című állandó és ingyenes kiállítás az épületben, amely mindenki szívét megdobogtatja, aki olvasta A. A. Milne Micimackóját, a főhőst ihlető plüssmackó ugyanis itt van kiállítva.

A legismertebb karácsonyfa

Arturo Holmes/Getty Images

A 2023-as karácsonyfa

A Rockefeller center előtt felállított ikonikus karácsonyfa fényeinek december 1-jei felkapcsolása minden évben igazi ünnep, utána pedig egész hónapban ez a város egyik legnyüzsgőbb pontja. A hagyomány 1931-tól fontos része a New York-i karácsonynak, akkor állították fel az épületegyüttesen dolgozó munkások először. Ma már minden évben gondos kiválasztás előzi meg a faállítást, idén például egy 24 és fél méter magas, New York államból származó norvég lucfenyő lett az ünnep középpontja, amelyet – a szokásokat követve – adományként ajánlottak fel a városnak.

Ünnepi Modellvasút Show

Nemcsak a gyerekeknek, a felnőtteknek is nagy élmény a New York-i Botanikus kertben immár 32. alkalommal megrendezésre kerül Ünnepi Modellvasút Show. A miniatűr vonatok közel 200 ikonikus New York-i nevezetesség között cikáznak, ezzel elkápráztatva a látogatókat. A program január 15-ig látogatható.


AMI MÉG ÉRDEKELHET