Ha űrutazásban gondolkodnál: mennyibe kerül eljutni a Nemzetközi Űrállomásra?

A kiruccanás egyelőre még nem a legpénztárcabarátabb.

Nemzetközi Űrállomás (ISS)

Bár az űrturizmus területe folyamatosan fejlődik, és a jövőben mind az árak, mind a lehetőségek is változhatnak, jelenleg csak korlátozott számú ember juthat el a Nemzetközi Űrállomásra. Mennyibe kerülhet viszont egy-egy magánmisszió keretében meglátogatni azt?


Az alacsony Föld körüli pályán keringő Nemzetközi Űrállomás (ISS) első modulját még 1988-ban indították útnak, ezt követően többször karbantartó látogatásokat tettek rajta., majd az első lakómodult 2000-ben szerelték fel rá – azóta pedig már majdnem 20 modul található rajta.

Az űrállomásra elsőként 2000. november 2-án az amerikai William McMichael Shepherd, az orosz Jurij Pavlovics Gidzenko és Szergej Konsztantyinovics Krikaljov érkezett meg.

Olvasd el ezt is! A futurisztikus koncertterem Las Vegasban, amilyet a világ még nem látott

Az első kereskedelmi űrhajó, ami a „meglátogatta” az állomást az a SpaceX Dragon volt 2012-ben. A fedélzetére általában csak a kiválasztott űrhajósok és űrturisták juthatnak fel.

Az űrturistáknak viszont igencsak a pénztárcájukba kell nyúlni egy ilyen látogatásért: a díj az űrrepülés költségeit, az alapozó képzés, az űrbe jutás, illetve a fedélzeten való tartózkodás időtartamának az árát is tartalmazza.

Na de mennyibe kerül mindez? 

@drive.magazine “Filléres” kirucc az űrbe!🫡👨🏼‍🚀🚀 #drivemagazine#foryou#űrutazás#utazás#nemzetköziűrállomás#űr#iss#űrhajó#űrhajós#interesting♬ Interstellar Theme - Follow The Compass

TikTok-videónkból kiderül, mikor és hogyan repültek fizető utasok a Nemzetközi Űrállomásra, illetve azt is megtudhatjátok, mennyibe került nekik a kiruccanás.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET