Elúsztak a Föld legtávolabbi pontjára, ahol a legközelebbi ember az űrben található

óecán
Shutterstock
Egy brit apa-fia páros sokak számára elképzelhetetlen teljesítményre vállalkozott: a 62 éves Chris Brown és a 32 éves Mika lettek feltehetően az első emberek, akik valaha is elúsztak a Föld egyik legtávolabbi pontjára.

A páros ahhoz a Nemo-ponthoz úszott, ami arról nevezetes, hogy ez a földrajzi pont van a legtávolabb bármelyik szárazföldtől:

a legközelebbi emberlakta terület a Húsvét-szigetekhez tartozó Motu Nui, ami 2688 kilométerre található, míg a legközelebbi szárazföld az északra lévő Ducie-szigetek, ami szintén hasonló távolságban van

A család expedicója már csak azért is szenzáció, mert körülöttük 22,5 millió négyzetkilométeren csak víz található, ami Európa területének több mint kétszerese, ezért valóban csak a nagyjából 400 kilométernyire található Nemzetközi Űrállomás asztronautái voltak hozzájuk a legközelebb.

Ez is érdekelhet: A semmi közepén: a Föld legelszigeteltebb pontjai

A LadBible szerint a két férfi öt éven át tervezte az utat, ahová 8 napig utazak, majd március 20-án elértek a céljukhoz, hogy aztán a csónakukból kiszálva, zászlóval a kezükben 20 percig pontosan a Nemo-pont felett ússzanak át.

Ezt olvastad már? A szigetcsoport, ahol egy rövid séta után a múltban találhatjuk magunkat

A területet egyébként „űrhajótemetőnek” is becézik, hiszen a fölöslegessé vagy veszélyessé vált űreszközöket erre a területre irányítják, ahol a lehető legkisebb esélye van bármilyen károkozásnak.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET