5 lenyűgöző túrahelyszín Németországban az aktív utazóknak

eibsee

Eibsee, Németország – Fotó: Shutterstock

Bár Berlin, München vagy Köln nagyvárosai is nagyszerű úti céloknak számítanak, Németországban az se marad hoppon, aki inkább a természetet szeretné felfedezni. A Mosel-völgytől kezdve a Fekete-erdőn át Bavaria régiójáig, mutatunk öt meseszép kirándulóhelyszínt, amit nem érdemes kihagyni.


Kehlsteinhaus (Sasfészek) 

A Sasfészek néven is ismert Kehlsteinhaus 1834 méter magasan húzódik Németország délkeleti csücskében. A látványosságot még a náci párt építette fel Adolf Hitler 50. születésnapjának alkalmából, a második világháború idején pedig kormányülések helyszínéül szolgált.

A Sasfészekből azóta éttermet és sörkertet készítettek, ahonnan pazar kilátás nyílik Bajorországra. A 4,5 kilométer hosszú túrára nagyjából 2-3 órát kell szánnunk, a pálya pedig egyenletesen emelkedik, így bár kicsit megerőltető lehet, a kevesebb tapasztalattal rendelkező utazók számára is teljesíthető.

Ha vonatra szállva fedeznénk fel az országot: Filmbe illő tájakon halad végig Németország legmenőbb vonatútja

Eibsee

Garmisch-Partenkirchen közelében, nyugat felé haladva találkozhatunk a gyönyörű smaragzöld Eib-tóval. A Németország legmagasabb hegyének (Zugspitz) lábánál fekvő tó környékén egy nem túl nehéz túraútvonal kanyarog. Teljesítése nagyjából két órát vesz igénybe, ha pedig végeztünk a sétálással, üljünk kenuba és élvezzük ki a tóparti lazulást – javasolja a The Travel.

A Watt-tengerhez is elutazhatunk: 5 alig ismert UNESCO világörökségi helyszín, amit egyszer látni kell

Geierlay függőhíd 

A Gaierlay függőhidat érintő útvonal Németország nyugati részén, Kölntől délre húzódik. A körtúrába a Mörsdorf településének határán található parkolóból kezdhetünk bele, ami nagyjából 10 kilométert – így három, három és fél órát – ölel fel. A függőhíd maga 360 méter hosszú, a környező erdőkben pedig kisebb ösvények is futnak, ezeket mondjuk javarészt a tapasztaltabb túrázók és a helyiek szokták használni.

A Tátrában is megéri kalandozni: 4 csodaszép útvonal a Tátrában, ha egy intenzív túrára vágysz

Höllentalklamm-szurdok 

Annak, aki egy kicsit nagyobb kihívást jelentő kalandot keres tökéletes választás az osztrák határ mentén nyújtózó Höllentalklamm-szurdokon végighaladó útvonal. A 16 kilométer hosszú pálya kacskaringós kanyonfalakon, gleccsereken és meredek völgyeken keresztül a Bajor Alpok mélyére vezeti a kirándulókat. A túra egyes szakaszai igencsak meredekek és intenzívek, ezért a nagyon kezdők számára nem szokták ajánlani – mindenesetre a végén elképesztő látványban részesülhetünk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET