Nem mindennapi szállás a Machu Picchu alatt

Az inka szentély közvetlen közelében egy igazán természetközeli szálláson alhatunk.

Fotó: Facebook

A StarDome tökéletes alaptábor lehet, ha az UNESCO Világörökség részét képező Machu Picchura készülünk.

A perui „Öreg Csúcsra" évente több mint 2 millió turista zarándokol el. Dél-Amerika egyik legkedveltebb úti célja ez az inka szentély, amely 550 éves, része az UNESCO Világörökségnek, sőt a világ új hét csodájának egyike. Bár az utóbbi időben többször is lezárták a világjárvány miatt, mégis nagyon sokan keresik fel évről évre. A látványosság nagyon nehezen megközelíthető, az Andok magasságaiban elterülő Machu Picchut egyáltalán nem könnyű megmászni, így felmerült egy olyan ökoszállás megépítése, ami ezen a szent helyen megvalósítható és a turistáknak is különleges élményt nyújt – pont ezt kínálja a StarDome butikhotel, amely az andoki metropolisz, Cuzco és a Machu Picchu között található.

A csillagok alatt, az istenekhez közel

Fotó: Facebook

A StarDome Peru tulajdonképpen egy kilátó, ahonnan 360 fokos panoráma nyílik a környező völgyre, alatta pedig néhány nagyon igényes szállást találhatunk. A dóm, azaz a kupola, amiről a szállás a nevét kapta egy geodéziai kupola, ahonnan lenyűgöző a kilátás.

A szállás pár hete nyílt meg, de már most nagyon népszerű, úgyhogy nem lehet korlátlan ideig maradni: 3-6 napig lehet egy szobát kivenni. A szállás ára magában foglalja a szervezett kirándulásokat a közeli látnivalókhoz, például Pumamarca romjaihoz, Ollantaytambo faluhoz és természetesen Machu Picchuhoz.

A StarDome-ban 399 dollártól indul éjszakánként egy szoba, ami persze borsosnak tűnik, de ezzel támogatod a perui helyi közösséget, hozzájárulsz, hogy a szentély minél tovább ilyen szép állapotban fennmaradjon úgy, hogy közben egy életre szóló spirituális és kulturális élményben van részed. Ottléted alatt megismerkedhetsz a helyi ételekkel, hagyományokkal, sőt a peruiak úgy tartják, ennek a völgynek gyógyító ereje van, az inkák szerint itt tökéletesen lehet kapcsolódni a természethez. Ez igen jó dealnek tűnik ezért az árért, nem igaz?

Képek a StarDome-ról:









AMI MÉG ÉRDEKELHET