Több évtized után megnyitották a Vatikán alatt fekvő ókori nekropoliszt

A „holtak városának" is szokták becézni az ókori temetőt.

vatikán
A nekropoliszt még 1956-ban fedezték fel, eddig azonban kevesek látogathatták meg. Novembertől ez most megváltozott.

Európa történelmi városaiban rengeteg temetkezési hely található. Az 1956-ban feltárt római nagytemető, a Via Triumphalis grandiózussága és kulturális lenyomata miatt viszont kiemelkedik a történelmi temetők közül.

A Vatikán alatt fekvő sírkert nagyobbik része már 2003-ban hozzáférhetővé vált, de mind eddig kizárólag csak szakemberek és tudósok léphettek be a kapuján.

Ezt olvastad már? A világ legidősebb meteorológiai állomása, ami még mindig a helyén van

November végén azonban a Szent Rózsa kapunál új bejárat nyílt, így a látogatók mostantól egy kiállítás keretein belül megcsodálhatják a sírkertet. Az expo az Élet és halál a császárok Rómájában címet viseli – írja a haumesgyemant.hu.

A nekropolisz falain belül nyitott temetkezési sírok, márvány szarkofágok, valamint csodálatos mozaikok és freskók lesznek láthatóak.

A gate along the Vatican's walls has been opened, providing a new entrance to the Via Triumphalis Necropolis, an ancient ...

'City of the dead': Vatican Museums opens ancient Roman necropolis to the public

„A sírok, amelyekben a római rabszolgák, felszabadítottak és kézművesek nyugszanak, a feltételezések szerint a Kr. u. I. századtól a IV. századig terjedő időszakból származnak. A nekropolisz hihetetlenül tanulságosnak bizonyult a tudósok számára, akik így jobban megérthetik az ekkoriban élt emberek hagyományait és rituáléit"

nyilatkozta Leonardo Di Blasi történész.

Ne hagyd ki! Európa 5 leghíresebb történelmi világítótornya, ha valami különlegeset látnál

Róma amúgy is tele van látnivalókkal, de most a lista eggyel bővült, ugyanis a Via Triumphalis szinté kihagyhatatlan programnak ígérkezik az olasz fővárosban.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET