Mintha luxusnyaraláson lennél...

Ki mondta, hogy egy alacsony költségvetésű vakáción ne érezhetnéd magadat királynőnek vagy királynak?!

Fotó: Shutterstock

Attól még, hogy olcsón akarod kihozni az idei nyaralást, nem kell lemondanod mindenféle luxusról. Megmutatjuk, milyen apró trükkökkel lehet meg a magasabb kategóriás feeling a vakációd alatt. Nyugi, nem kell bankot robbantani, hogy összejöjjön a pazar nyaralás!

Nem mindenkinek akkor a büdzséje, hogy a Four Seasonsben szálljon meg, vagy vakáció alatt végigegye az összes Michelin-csillagos étterem menüjét. Feszített víztükrű medencék mellett felszolgált koktélok, a luxusjachtok fedélzetén elfogyasztott homár és arannyal megszórt pezsgő – nehéz lesz utánozni, pótolni az érzést, de megpróbáljuk...

Próbáld ki egy luxushotel bárját!

Írtunk már listát arról, melyek voltak 2021-ben a világ legjobb bárjai, de ha nem akarsz sokat kutakodni egy jó hely után, akkor csak térj be a város, az adott partszakasz legmenőbb szállodájába, és válassz ki valami különleges italt, vagy kóstolj meg egy kifejezetten helyi koktélt. Egy luxusétterem vagy egy bár még akkor is a pompa érzetét kelti, ha csak egy martinit vagy egy pohár bort fogyasztasz. Ha pedig még így is túl drágának találod a kínálatot, akkor derítsd ki, mikor van happy hour, és tobzódj abban az idősávban. A felhőkarcolók sky barjai általában nyitottak az utcáról érkezőknek is, és akkor még a szuper panorámát is ingyen kapod az ital mellé.

Fotó: Shutterstock

A bangkoki Marriott sky barja


Szerezz napi belépőt egy resortba!

Egy luxusüdülőhelyen egy éjszaka olyan drága, ami egy low budget nyaralás egészét elvinné, de sok helyen lehet strand- vagy wellness-belépőt venni egy napra is. Lássuk be, 1-2 hét még unalmas is lenne egy ilyen komplexumban, de egy napig azért mindannyian kipróbálnánk, milyen a feszített víztükrű medencéből bámulni a tengerparti kilátást, a magas hegyeket vagy épp a dzsungelt! A resortok sokszor nem hirdetik meg, hogy van lehetőség náluk szállás nélküli belépőre, ezért érdemes felhívni vagy személyesen felkeresni a kiszemelt luxushotelt.

Figyeld az ajánlatokat, akciókat!

Min spórolj? Döntsd el, mi az, ami nagyobb élményt ad vagy többet jelent neked! Ha a jó ételek a fontosak, költs keveset repjegyre, szállásra, és egyél szuper helyeken! Ha a spa szolgáltatásokért vagy oda, akkor keress fel minél több gyógyfürdőt vagy válassz olyan hotelt, ami megadja azt, amire vágysz, de a repülőn akkor is spórolhatsz. Iratkozz fel a vágyott üdülőhely vagy hotel hírleveleire, így azonnal látni fogod, ha valahol akció van. Vagy használd a HotelTonight utazási irodát és szálláskeresőt, ahol akár a normál árnál 70%-kal olcsóbban is találhatsz szállást.

Akciós belépők

Ha szeretsz múzeumba, szórakoztatóparkokba menni vagy kedveled az extrém, különleges látnivalókat, akkor keress a weboldalukon infókat a happy hour-ről, nyitás utáni érkezésről vagy a kedvezményes belépőkről.

Fürdő extrákkal

Fotó: Unsplash

Ha spa-rajongó vagy, akkor szánj egy napot gyógyfürdőzésre, és előre foglalj magadnak időpontot egy kezelésre. Máris meglesz a luxusérzés egy teljes testes masszázstól vagy egy pakolástól, nem igaz? A nap további részében pedig kipróbálhatod a spa összes medencéjét, kabinját és szaunáját is. Ezt a programot egy megerőltető túrázás, egynapos városnézés vagy sportprogram után ajánljuk.

Próbáld ki a legjobb butikhoteleket!

A butikhotelekre jellemző, hogy sohasem giganagy, 100 szobás szállások, inkább kisebb létesítmények, amelyek nem túl drágák, de különleges figyelmet fordítanak minden egyes vendégre, na és persze a stílusos enteriőrre, az egyedi megoldásokra, vagyis arra, hogy a hotel valamiben több, extrább legyen, mint a környék többi szállodája. A legjobb butikhotelekről már mi is írtunk, ebből kiderül számodra is, miért fényűző ez a szállástípus, és miként tudnak minden csillagot kárpótolni az ott szerzett élmények.

Válassz kevésbé népszerű úti célt!

Ha nem turistamágnes városba vagy tengerpartra mész, akkor máris spóroltál! Ha Barcelona a szíved vágya, keress egy Barcelona melletti más, katalán várost, ami csak 20-30 kilométerre van a nagyvárostól, így lesz pénzed jobb szállásra és majd vonattal vagy közösségi autóval beutazol az áhított nyüzsgésbe.

Gourmet örömök az apartmanban

Hogy a kulináris élvezetekről se kelljen lemondania annak, aki olcsón szeretne utazni, azt ajánljuk, térképezd fel az interneten a szállásodhoz közel eső delikátesz boltokat és vásárolj be helyi, prémium minőségű ételekből, italokból. Vegyél jó bort, finom sajtokat, sonkákat, olajbogyót, mindenféle helyi különlegességet, és fogyaszd el kényelmesen a szálláshelyeden. Így elmondhatod, hogy jókat ettél, ittál és mégsem költötted el egy másik utazás árát éttermekben.


AMI MÉG ÉRDEKELHET