Rendhagyó Mikulás, Covid-kompatibilis programok

Mutatunk néhány alternatívát, amellyel az idei ünneplést is felejthetetlenné tehetjük a gyerekeknek.

Idén vajon mit hoz nekünk?
Fotó: Unsplash

A járvány első hullámában nem gondoltuk, hogy az év végi ünnepeket is teljesen felborítja majd a pandémia. A helyzethez persze igyekszünk mindannyian alkalmazkodni, így tesz Mikulás is, aki idén is megtalálja a lehetőséget, hogy örömet szerezzen a gyerekeknek.

2020-ban nem könnyű biztonságos programokat találni, de nem adtuk fel a keresést, így advent első hetére, továbbá az egész hónapra is van plusz 13 tippünk, hogy a december rengeteg élménnyel teljen. Ezúttal kifejezetten családi programokat gyűjtöttük össze.

A diótörő távolból

Fotó: Facebook

A diótörő balettelőadás

A Pennsylvania Ballet Conservatory idén úgy döntött, A diótörő balettelőadását online is megosztja a nézőkkel. Csajkovszkij klasszikusa minden évben része az adventi várakozásnak, és ez a varázslat idén sem maradhat el. A műsort a Facebook-események között találhatjuk meg, az ingyenes műsor szombat este 7-kor indul. Lehet, hogy ennyien egyszerre még sosem néztek egy időben balettelőadást? Döntsük meg a rekordot!

Vintage Mikulás

Fotó: Facebook

A The Sweet ünnepi habcsókjai a karácsonyboltban kaphatók

Egy helyen biztosan élőben is összefuthatunk a Mikulással: a Vintage Garden karácsonyboltban december 5-én és 6-án 10-től 18 óráig ott csücsül a nagyszakállú. Az sem mellékes, hogy az üzletben csodálatos ajándékokat is beszerezhetünk, és persze ünnepi édességekkel – például mézeskalács koszorút, hóember macaront – is felszerelkezhetünk. Az élmény fokozására továbbá karácsonyi fotósarkot is létrehoztak a boltban, ide előre egyeztetett időpontban ülhetünk be fotózkodni.
Cím: 1075 Budapest , Dob utca 21.

Halász Juditnál is hull a hó és hózik

Fotó: Facebook

Halász Judit koncert

Nyilván Halász Judit sem feledkezik meg a kicsikről, így ő is online koncertet ad a Vígszínházból. A Halász Judit koncertje – Karácsonyi csiribiri élő közvetítése vasárnap 17 órakor kezdődik. A műsorra e-színházjegyet vásárolhatunk az eszinhaz.hu oldalon, ezzel is támogatva a most zárva tartó színházakat és a munka nélkül maradt előadókat.

Rajzoljunk Agócs Írisszel!

Illusztráció: Agócs Írisz

Adventi rajznaptár

Agócs Írisz illusztrátor és mesekönyvíró remek programmal állt elő decemberre: karácsonyig mindennap rajzol nekünk valamit a Facebook-oldalán. Igaz, ez nem kifejezetten Mikulás-program, de kár lenne kihagyni. Írisz december elseje óta naponta megmutat nekünk valamit (pl. hóember, rénszarvas), amit, az útmutatásait követve, könnyedén megtanulhatunk mi is lerajzolni. A mai naptól már 5 rajzzal lehet gyakorolni!

Mikulástroli és fényvillamos

Fotó: Instagram

Fényvillamos

Budapesten, Miskolcon és Debrecenben is jár az adventi fényvillamos, amit nézni is szuper, de rajta utazni is nagy élmény. Ha elfáradtunk a városi sétában vagy épp az ajándékok beszerzésében, zárásképp pattanjunk fel a fényvillamosra. Szintén Budapesten idén is lesz feldíszített Mikulástroli, illetve idén „csak" Fénytroli.

Fánkos ünnepeket kívánunk!

Fotó: Facebook

Santa Box

Amikor sehova nem lehet beülni, nem lehet koncertet vagy színházi előadásokat nézni, akkor igenis programnak számít elsétálni Budapest egyik legmenőbb fánkozójába, a The Box Donutba, ahol most ilyen menő, tematikus és limitált fánkokat válogathatunk össze a Santa Boxba. Hogy minimalizáljuk a várakozást, a fánkokat előre is megrendelhetjük az üzlettől.
Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 62. (a Nyugati pályaudvarral szemben)

AMI MÉG ÉRDEKELHET