A nap, amikor Budapest közlekedése végre visszaáll

Jegyezd meg: a végső átadási dátum az ígéretek szerint május 22. lesz!

m3 metro budapest
Fotó: BKK

Most egy jó darabig nem kell metrópótlóra szállnia azoknak, akik Budapesten szeretnének közlekedni, kirándulni, várost nézni. Megszűnnek az ideiglenes buszmegállók, az értetlenül álló turistáknak sem kell elmagyarázni, hogy vannak szakaszok, ahol csak hétvégén van buszos pótlás. Élvezzük, hogy újra járni fog a 3-as metró a teljes vonalon: Kőbánya-Kispest és Újpest újra közvetlenül elérhető.

Szinte hihetetlen de az évek óta tartó metrófelújítás a végéhez közeledik: május 22-én véget ér az M3-as metró felújítása – ettől a naptól újra a teljes vonalon jár a metró, és minden állomáson megállnak a szerelvények.

Az utolsó 2 megálló is elkészül addigra

A metró a Lehel téri és a Nagyvárad téri állomásai az utolsó szakaszban készülnek, ezért a lezárt állomások környékére május 22-ig – hétköznap és hétvégén is – állomáspótló buszokkal, illetve alternatív járatokkal lehet eljutni.

Az 5 és fél éve tartó, szinte végtelennek tűnő felújításnak köszönhetően a megállók akadálymentesek lettek.

Az ország legforgalmasabb tömegközlekedési vonalának számító M3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. A felújítás alatt teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: többek között új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat is. Az akadálymentesítés keretében lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be, hogy a mozgáskorlátozottak is tudják használni a metrót, illetve taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozottak közlekedését. Több helyen láthatsz a régi mozgólépcsők helyett új, keskeny verziókat és mellette ferde lifteket. Legyél turista a saját városodban, országodban és nézd meg az új állomásokat!


AMI MÉG ÉRDEKELHET