Megnyílt a csokoládéimádók Mekkája

Sajnos nem Magyarországon van, Zürichig kell utaznunk az élményért.

Fotó: Lindt & Sprüngli


A svájci Lindt csokoládégyár rekorddal, meglepetésekkel és sztárvendéggel nyitotta meg új üzletét.

Már önmagában a csokoládé-szökőkút fantasztikus találmány, de hogy ebből akkorát építsenek, hogy 1500 liter olvasztott csokit forgasson meg – ez már inkább álomszerű! A svájci Lindt gyár az új zürichi boltjának aulájába egy több mint 9 méter magas Lindor csokoládé szökőkutat állított ki, ez a méret jelenleg világrekordnak számít. A Lindt csokiszökőkút üresen 3 tonnát nyom, és hosszas tervezés után tudták csak biztonságosan és higiénikusan üzembe helyezni a múzeum aulájában. A gépezet másodpercenként egy kilogramm csokit forgat meg, a csokoládéfolyam láttán elképzelhetetlen, hogy az ember ne kívánja meg a csokit, és talán pont ez is a cél, mert az üzletben kapható a márka minden egyes terméke, plusz az éppen aktuális limitált verziók is.

Fotó: Lindt & Sprüngli

Ezen kívül a Lindt Home of Chocolate üzlet 6000 négyzetméteres területén van interaktív kiállítás, tanulhatunk a kakaóbab termesztéséről és feldolgozásáról, a csoki történetéről, és lehet jelentkezni csokoládékészítő workshopra is, ahol összeállíthatjuk saját, személyre szabott édességünket.

Fotó: Instagram

A megnyitóra meglepetés sztárvendéget is hívtak: Roger Federer, mindenidők legsikeresebb teniszezője a Lindt márka nagyköveteként szerepet is vállalt az ünnepélyen, vele forgatták a cég új reklámfilmjét.

Lindt Home of Chocolate múzeum megnyitója Roger Federerrel:

www.facebook.com

Lindt Home of Chocolate

Képek a Lindt múzeum finomságairól, programjairól:

Fotó: Lindt


Fotó: Lindt


Fotó: Lindt


Fotó: Lindt


Fotó: Lindt


AMI MÉG ÉRDEKELHET