Ma újra kinyit a legszebb karácsonyi vásár!

November 19-én nyit a tradicionális Advent Bazilika a főváros szívében.

„Szeretetben. Biztonságban." – ezzel a mottóval indul 2021-ben az Advent Bazilika. Idén végre megint élőben láthatjuk a vásári portékákat, finomságokat ehetünk, isteni forró italokat kortyolhatunk ünnepi hangulatban – persze a megfelelő óvintézkedésekkel, hogy mindenki biztonságosan élvezhesse a vásárt és a programokat.

A legszebb

A pandémia miatt 2020-ban nem élvezhettünk a Szent István-bazilika előtt az ünnepi vásárt, bár szépen feldíszítették a teret, mégsem volt így ugyanolyan az advent. 2020-ban a European Best Destinations nevű szervezet a 2019-es Advent Bazilikát hirdette ki a legszebb karácsonyi vásárnak Európában közel 40 ezer szavazat alapján. Idén végre újra élőben válogathatunk a Bazilikánál a portékák között november 19-től december 31-ig: megvehetjük ajándékba a legszebb kézműves ajándékokat és kültéren forraltborozhatunk.

Adventi nyüzsgés

Miben lesz más az idei vásár? A szervezők törekszenek rá, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban legyen, így a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően az adventi vásár csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A 18 év alattiak védettségi igazolvány nélkül, de védettségivel rendelkező felnőttel léphetnek csak a vásár területére. Ha nincs védettségi igazolványod, akkor 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt is elegendő a belépéshez.

Visszatérnek a vásárra a gasztro és kézműves kiállítók, és ahogy minden évben idén is feldíszítenek egy hatalmas, közös karácsonyfát, amely az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt végig kíséri az idei Advent Bazilika eseménysorozatait. November 28-tól minden vasárnap sor kerül az adventi gyertyagyújtásra is.

A szervezők az ünnepi tradíciók mellett készülnek még a következőkkel is: minden nap fotókiállítással, jégpályával, selfie automatával. Ezen kívül minden délután 16:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatják majd el a közönséget.

Egy színvonalas adventi vásár hangulata sem lehet igazán ünnepi a megfelelő zenei aláfestés nélkül. Az Advent Bazilika színpadán a sztárvendégek mellett fellép hangszeres együttes, duó, acapella-, gospel- és kamarakórus, sőt handpan koncertben is többször lehet részünk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET