Így pakolj a bőröndbe KonMari szerint!

A helytakarékos pakolás mestere most elárulja, hogyan pakoljunk be utazáshoz.

Fotó: Shutterstock

Marie Kondo szervezési tanácsadó egyszerű ötletei megváltoztatják az utazási szokásaidat, de csakis pozitív irányba.

Ha van olyan ember a világon, akinek ötletei valóban segíthetnek a csomagolásban, akkor az Marie Kondo, akinek számos könyve jelent meg a témában, és a Netflixen is óriási sikerrel fut a Tidying Up with Marie Kondo című sorozata. Kondo még év elején piacra dobta első kollekcióját a The Container Store-ban, amely száz, fenntartható forrásból származó olyan tárolót tartalmaz amelyben tökéletesen elrejthetjük lakásunk használati tárgyait, ráadásul a japán tradíció is visszaköszön rajtuk keresztül. Marie nem csak a lakás- vagy irodarendezés mestere, de az utazás előszobájára, a bőröndpakolásra is remek tippjei vannak.

Mit tesz a kézipoggyászba?

Kondo ezeket szokta magával vinni egy-egy út során:

  • Kézkrém, amely hidratálja a bőrét repülés közben.
  • Mosható selyem szemmaszk, hogy ne zavarják a gép belső fényei, és tudjon pihenni.
  • Merinó gyapjúból készült laptopvédő, hogy megvédje a készüléket a kézipoggyászban.
  • Környezetbarát dobozok az otthon elkészített egészséges harapnivalóknak.

Fotó: Shutterstock

Pozitív gondolatok

„Azoknak, akik gyakran utaznak, mindig azt javaslom, hogy különböző méretű tároló dobozokba pakolja a piperedolgokat, mert azzal sok időt megspórolhat a ki- és bepakolásnál. A ruhák elpakolása akkor a legpraktikusabb, ha azok szépen, szorosan összehajtogatva, függőlegesen kerülnek be a bőröndbe – ezzel máris helyet varázsolunk az út során megvásárolt ajándéktárgyaknak. Végül az is nagyon fontos, hogy a csomagolást kizárólag pozitív gondolatok uralják. Például, ha épp nyaralni megyünk, képzeljük el közben az úti célt, és magunkat a helyszínen. Üzleti út során pedig azt kell vizualizálnunk, milyen nagyszerű munkát fogunk végezni a kitűzött célállomáson.”

Kell a tapasztalat

Kondo azt mondja, sokan hajlamosak „túlcsomagolni” magukat, aztán pedig a fele holmihoz hozzá sem nyúlnak. „Szelektáljunk úgy, hogy tényleg csak az kerüljön be a táskába, amit tényleg minden nap vagy gyakran használunk. Minél több tapasztalatot szerzünk a kevesebb tárggyal utazásban, annál jobban meg tudjuk határozni, mire van valóban szükségünk.” Remek tipp, ha először minden elcsomagolásra váró tárgyat, ruhát kiteszünk az ágyra, és úgy nézzük át, mit szoktunk azokból valóban használni, és mi az, amelyekkel hetek, hónapok óta nem is találkoztunk – na, azokat kell otthon hagyni! Igazán könnyűnek hangzik, nem igaz? Valójában gyakorolni kell a kevesebb holmival való utazást!

Íme a KonMari helytakarékos hajtogatása:

youtu.be

The KonMari Fold | Basics


AMI MÉG ÉRDEKELHET