Marbella, a csábítóan szép andalúz város képekben

Csodás dél-spanyolországi nyaralóhely, ahol George Clooney-nak és Antonio Banderasnak is van villája.

Fotó: Shutterstock

Dél-Spanyolország mindig is népszerű volt a turisták körében, sőt a Costa del Sol, ahol Marbella is található, ma már a letelepedett külföldiek kedvence is. Az andalúz nyaralóhelyet legalább egyszer érdemes megnézni – ha teheted, akkor tavasszal látogass el ebbe a kellemes, színes, barátságos, tengerparti városba.

Hogy miért szeretik a külföldiek Marbellát? Erre a kérdésre egybehangzóan mindenki elsőként a remek klímát nevezné meg, hiszen egész évben jó az idő, nyáron nem túl meleg, télen pedig kellemes tavaszi az idő (sőt, termő narancsfákat egész évben láthatunk az utcákon is), tavasszal pedig már szinte nyár van. Igaz, a tenger még nem valami meleg ilyenkor, cserében viszont kevés a csapadék.

Tavaszi nyár

Fotó: Shutterstock

Marbella Málaga és Gibraltár között fekszik a dél-spanyolországi partszakaszon. Ha nem párnapos, hanem legalább egyhetes nyaralásra érkezünk ide, akkor semmiképpen nem szabad kihagyni az előbb említett közeli városokat sem, melyek mindössze 1-2 óra autóútra fekszenek. Ha azonban Marbellán vágyunk programokra, úgy érdemes megnézni a kikötőt, a narancsfákkal szegélyezett óvárost, a 16. században épült Ermita de Santiagót (Marbella legrégebbi templomát) és a Dalí szobrokat az Avenue del Mar tengerparti sétányon.

Természetesen a belváros és a tengerpart is tele van stílusos éttermekkel, kávézókkal, bisztrókkal, van több Michelin-csillagos étterem is, de akkor sem fogunk csalódni, ha egy hétköznapi vendéglátóhelyre térünk be, a legtöbb helyen ugyanis remek a kínálat és a kiszolgálás is kifogástalan. Marbella ideális romantikus hosszú hétvégére, ha némi melegre és napsütésre vágyunk, de a gyerekeseknek is ideális, kényelmes úti cél lehet.

Marbella képekben

Fotó: Shutterstock

A kikötő a tenger felől sem csúnya


Fotó: Shutterstock

A nagyon hosszú partszakasz kiváló esti sétákhoz


Fotó: Shutterstock

Fagyi helyett kolbászkák


Fotó: Shutterstock

Rengeteg a park és népszerű sport a golfozás


Fotó: Shutterstock

Egy hétköznapi andalúz villa


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock

Golfpálya a városban


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock

A kikötő madártávlatból


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock

Dalí szobor az tengerparti sétányon


AMI MÉG ÉRDEKELHET