Már idén nyáron megszállhatsz Fellini kedvenc szállodájában

Az art déco hotel közel 100 éve vonzza a legnagyobb hírességeket.

Fotó: Hotel Locarno

1925-ös megnyitása óta a Hotel Locarno Roma pazar szobáiban pihent már Federico Fellini és felesége, Giulietta Masina, a beat mozgalom meghatározó alakjai, Jack Kerouac és Gregory Corso írók, illetve az olasz Piazza del Popolo mozgalom vezető alakjai is a szálloda bárjában gyűltek össze, de ez még nem minden!

A szálloda története

1943-ban a németek kilenc hónapra elfoglalták Rómát, a szálloda a megszállás alatt sem zárt be egyetlen napra sem – és ehhez azóta is tartják magukat. Miután a város felszabadult, amerikai katonák lakták be a Hotel Locarnót, a helyi gyerekek pedig örömmel játszottak a társalgószobában felállított flippereken. Később, az 1950-es években a filmipar nagyjai rendszerint itt gyűltek össze, így hamar a rajongók és a parazzók kedvenc helyszínévé vált. Falai az 1960-as évek dolce vitája alatt számos művésznek adtak „menedéket”. Fellini és felesége általában a szállás kandallója közelében foglaltak helyet, és az a pletyka is hamar elterjedt a városban, hogy Jack Kerouac és Gregory Corso alig találtak vissza szobájukba egy mámoros, alkoholos éjszakán. Alberto Moravia és Elsa Morante is – akik a közelben éltek – az estéik nagy részét a Hotel Locarno bárjában töltötték. Pár évvel később az új tulajdonos, Maria Teresa Celli egy felújítás során visszacsempészte a 20-as évek miliőjét, az années folles szellemét az épületbe. Celli jól tudta, hogyan kell megtartani a vendégkörben a művészeti élet nagyjait, és ez be is vált neki. A szálloda az évek során rengeteg filmnek, színházi előadásnak, könyvbemutatónak adott helyet, és számos írót, rendezőt inspirált. Bernard Werber első filmje, Victor Cavallo színházi darabja, Alain Elkann és Antonio Mega Ferreira könyvei is mind a Hotel Locarno nevet kapták. Sőt, nem is olyan régen szállt meg itt John Malkovich és Willem Dafoe is.

Fotó: Hotel Locarno

Elhelyezkedése

A Hotel Locarno egy csendes római utcában, közvetlenül a Piazza del Popolo mellett található, két 20. századi épület közé ágyazva – az egyik 1999-ben épült, míg a másikat 1905-ben építette egy nemesi velencei család. Utóbbit egy csodás kert köti össze a hotellel.

Stílusa

Elegáns és klasszikus stílus, csillogó csillárokkal, antik bútorokkal. Fő különlegessége a csodaszép virágokkal körülölelt, panorámás tetőterasza, a bár titkos kertje, valamint annak beltéri étkezője.

Egy híres mondat róla

Isabella Rossellini egyszer azt nyilatkozta: „Számomra a Locarno az „otthonom az otthontól távol”, ahogy Amerikában mondják.”

Mit kérj vacsorára?

A legfinomabb olasz ételekkel várnak, különös hangsúlyt fektetve a tésztákra – természetesen merész és érzéki megoldásokkal. A szálloda egész területén bármikor, bárhol falatozhatsz, vagyis ebédelhetsz a teraszon, vacsorázhatsz a kertben, a koktélbárban pedig megkóstolhatod az elismert mixer, Nicholas Pinna italkülönlegességeit.

Mielőtt elindulsz, ezt nézd újra…

Természetesen a La Dolce Vitát, de Fellini Romáját is érdemes streamelni.

…és ezt olvasd el:

Az Olasz órák Henry Jamestől szinte kötelező – tökéletes társ Róma gyönyörű utcáin sétálva, főleg, mikor kicsit megpihensz egy habos kapucsínó fölött.

Kukkants be a híres art déco szállodába!

Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Fotó: Hotel Locarno


Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET