Láttál már majomwellnesst? - FOTÓK

Japánban olyan jó dolga van a majmoknak, hogy van saját gyógyfürdőjük, ami ráadásul turista látványosság.

Fotó: Shutterstock

A Jigokudani Majompark Japánban van Honsú szigetén, a hegyek között. A majmok melegedő helye a Yokoyu-folyó völgyében, a nagyon meredek sziklák között feltörő forrásoknál helyezkedik el – a forró gőz miatt a völgyet Jigokudani-völgynek, magyarul pokol völgyének nevezték el. Nos, ott, ebben a meleg vizű, természetes spában szeretnek melegedni a makákók.

A Joshinetsu-Kogen Nemzeti Parkban található látványosság 850 méteres tengerszint fölötti magasságban van. A melegvizű forrást az 1800-as években nyitották meg a közönségnek, de nem tudni, potosan mikor (a 60-as években) sajátították ki maguknak a japán makákók. A hómajomnak is nevezett állatok a közeli erdőkből, élelemszerzés céljával jötek a területre, de rájöttek, hogy a hideg, havas napokon kifejezetten kellemes a forrásban melegedni, ahogy az emberek is teszik. Most pedig, mivel igazi látványosság lett a majomwellness, mindig találnak ételt, amit a turisták, gondnokok visznek nekik, tehát egy öngerjesztő folyamattá vált: jönnek a majmok, mert van étel, ma pedig már turistacsalogató látványosság lett a helyből.

Mikor van a főszezon?

Egyértelműen télen, amikor a csodás környéket hó borítja és a hideg levegő miatt az egész völgy gőzölög. Ahogy közelebb sétálunk a tavakhoz, egyre több lustálkodó, lazító majmot láthatunk. Sőt, egész makákócsaládokat, ahogy kurkásznak, fürdetik egymást vagy ahogy a nőstények melegítik a kicsinyeiket fürdés után. A majomparkban tilos a majmokat megérinteni, csak messziről lehet megfigyelni vagy fotózni őket, és a látogatóknak a vízbe sem szabad bemenni. A forrásvíz a levegőt is annyira felmelegíti, hogy a téli hidegben is kényelmes sétában lehet részünk a parkban.

A majomwellness képekben

Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET