Majálisozz ingyen a Városligetben a hosszú hétvégén!

Magyarország legnagyobb majálisán rengeteg érdekes és látványos program vár.

májusfa
Fotó: Shutterstock

Töltsd a hosszú hétvégéd legalább egy napját Budapest legnagyobb közparkjában majálissal! Április 29. és május 1. között hamisítatlan majálishangulat vár sok ingyenes programmal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Igazi vurslihangulat, vidámpark, és színházi programok is lesznek ezen a hétvégén a főváros legnagyobb parkjában. Április utolsó hétvégéje és május első napja igazi szeszélyes időjárással kecsegtet, úgyhogy a nyáritól a késő őszi időjárásig mindenre kell számítani, és mindre érdemes is felkészülni, ha az egész napot kint szeretnénk tölteni a Városligetben. De miért ne akarnánk?

Mi lesz idén a városligeti majálison?

A városligeti majálison lesz vurstli, büfék pereccel, sörrel, kolbásszal, lufiárusok és változatos, színpadi műsor garantálja a felhőtlen kikapcsolódást. Az ételért persze fizetni kell, de a műsor ingyenes.

A műsor a következő

Szombat, április 29.:

10:30 Megnyitó
11:00 Kalap Jakab
12.30 Harry Potter, bűvész show
14:00 Abba show
16:00 UFO
18:00 Nagy Laci Gitano
20:00 G.W.M

Vasárnap, április 30.:

11:00 Jégvarázs interaktív gyermekműsor
12:30 Marvel show Pókemberrel és a barátaival
14:00 Alma együttes
16:00 Irigy Hónaljmirigy
18:00 ESSEM
20:00 Bódi Guszti és Margó

Hétfő, május 1.:

11:00 Buborék együttes
12:30 Csingiling és a kalóztündér
14:00 Wald Disney koncert
16:00 Children of Distance
18:00 Jolly
20:00 Parno Graszt

Mit nézhetsz meg a Városligetben ezen kívül?

Fotó: Shutterstock

A Ballon-kilátó a Vajdahunyad vár felett

Néprajzi Múzeum

Járd be az új Néprajzi Múzeumot és a kinti „sísánc" kilátóra is sétálj fel! Az Európa egyik legnagyobb etnográfiai gyűjteményét befogadó épület 60%-a a térszint alatt kapott helyet, itt vannak az állandó és időszaki kiállítások, míg a térszint felett konferenciaterem, könyvtár és archívum várj a látogatókat.

Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza is nagyon érdekes, de a gyerekek már azt is imádni fogják, ha a mellette lévő zenélő játszótéren muzsikálhatnak ugrálva, rohangálva. A Magyar Zene Háza nem titkolt célja, hogy a gyerekek érdeklődését is felkeltse a zene iránt. A föld alatt található állandó tárlat (ez a kreatív hangtár) a minket körülvevő világ különböző hangjaitól indulva sok hangzóanyaggal, interaktív játékkal mutatja be a zene történetét. Ide mindenképp vegyünk előre online jegyet!

Városligeti nagy játszótér

A városligeti nagy játszótér több mint 13 000 négyzetméteres, területén rengeteg attrakció várja a gyerekeket a totyogó korosztálytól a kamaszokig. A liget dél-keleti részén található a hatalmas park, aminek a hátsó részében van az egyik kedvencünk, a vizezős és ugrálós rész. A játszótéren működik kávézó is kinti asztalokkal, ahol szusszanhatunk egyet, amíg a gyerekek fáradhatatlanul rohangálnak, libikókáznak.

Ballon-kilátó

A belváros fölé emelkedő, lebegő Ballon-kilátó egész Európában egyedi látványosságnak számít. A 150 méter magasan lebegő, 360 fokos panorámát nyújtó hőlégballonnal 15 perces „túrát" tehetünk, szép időben bármikor felszállhatunk, még este is, így megnézhetjük Budapestet esti kivilágításban is. Szeles, esős időben azonban érdemes érdeklődni, hogy felszáll-e a hőlégballon. Hétköznapokon 12 és 22 óra között, hétvégén pedig 10-től 22 óráig repülhetünk a Balloonfly-jal. A ballon 25 fős, és akár csoportoknak is lefoglalhatjuk exkluzív, privát repülésre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET