A tengerentúlon is Magyarországot ajánlják: 6 ok, amiért érdemes a turistáknak hazánkba látogatni

Nem tudunk vitatkozni.

Balaton
Shutterstock

Várhatóan Magyarország 2023-ban is turisztikai rekordokat döntöget majd a látogatószámok tekintetében. Erre az amerikai Travel Off Path is felfigyelt: a tengerentúli olvasóiknak összeállítottak egy ajánlólistát Magyarországról, amelyek miatt érdemes hazánkba látogatni.

A digitális nomádok egyik kedvence 

Magyarország aránylag korán kapcsolt, és már közel 2 éve igényelhető a digitális nomád vízum, miközben más országok még mindig csak a bevezetését tervezik.

A Travel Off Path szerint Magyarországon lehet az egyik legkönnyebben beszerezni a vízumot, emiatt sok távmunkás is hazánkba tartózkodik. A digitális nomádok számára külön vonzó, hogy Budapesten számos trendi kávézót és co-working-teret találni, ami kényelmes munkakörülményeket biztosít a számukra.

Olvasd el ezt is! Ha kiráz a hideg a tömegtől: a világ 10 legzsúfoltabb desztinációja 2023-ban

Budapestet mindenkinek látnia kell

Shutterstock

A Travel Off Path kiemeli: Budapest egyre népszerű európai célpontnak számít, ezért kicsit vízfejű Magyarország. A lap ajánlója szerint Budapest lenyűgöző építészettel, fürdőkkel és „kifinomult tömegközlekedéssel" rendelkezik, ráadásul az Airbnb-szállások is megfizethetőek, de akik az elegáns szállodákat keresik, azok is könnyen megtalálják a kedvükre valót.

„Alulértékelt borvidék"

A lap a hazai borvidéket is méltatja, bár szerintük Magyarország nincs Európa legjobb öt bortermelői vidéke között.

Pozítívumként értékelték, hogy egyre több forrás jut a kevésbé ismert régiók bővítésére, hogy a turisták számára is ismertebbé tegye őket –példaként természetesen az UNESCO világörökségi helyszínt, a Tokaji borvidéket említik.

Ez is érdekelhet: Rengeteg turista érkezett ebből a 3 országból, de nem Budapestet keresik

Shutterstock

Balaton

Shutterstock

A Balaton sem maradhatott ki, amely szintén a hazai turizmus egyik fő mozgatórugója. A strandoláson kívül a lap a környéken található festői túraútvonalakat emelte ki, ahol gyönyörű falvakat és történelmi épületeket fedezhetnek fel maguknak a látogatók.

A Mátra-Bükk turisztikai térség

Shutterstock

A Balaton mellett az amerikai utazóknak a Mátrát és a Bükköt is ajánlják. Elsősorban azoknak, akik a természetben szeretnének túrázni, vagy megnéznék az ország legmagasabb pontját, a Kékestetőt – a téli hónapokban pedig a helyi síközpontokat emelték ki.

A szóló utazók álma

A Travel Off Path szerint akár Budapesten maradunk, akár az országot járjuk, a szóló utazók garantáltan jól érzik majd magukat.

A hostelek elfogadható árai és az ország könnyű közlekedése miatt az egyedül utazóknak nem okoz gondot a tájékozódás. Magyarország nagyon népszerűvé vált, és az alacsony étkezési és egyszemélyes szállásköltségek miatt könnyű útközben találkozni útitársakkal

– írták.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET