Mikor kezdődik a hazai strandszezon, és mennyit drágulnak a belépők?

Shutterstock
Hamarosan itt a strandszezon, így a magyar fürdőkben is egyre több kültéri medence is elérhető a látogatók számára. Ugyan a szokatlanul meleg tavasz nem jelenti feltétlenül a szezon előrehozott nyitányát, hamarosan már megnyílhat több kültéri medence is, és már a strandbelépők ára is körvonalazódik.

Már április végén megnyílhat a Gellért fürdő kültéri medencéje és a Palán az élménymedence, az időjárástól függően pedig május végétől június közepéig a többi strandmedence és strand is csatlakozhat.

A nyitás az időjárástól és a várható vendégforgalomtól függ: a köztudattal ellentétben a strandszezon nem feltétlen május első napján kezdődik, ahogyan az évtizedeken át szokás volt. A vendégek a szabadtéri strandolást általában az „igazi kánikulában" választják, ami ma már inkább 30 Celsius-fok környékére tehető, így a 24-25 fok már nem elég ahhoz, hogy üzemszerűen kinyissanak a strandok – tájékoztatta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Vg-t.

Ha tengerben fürdenél: Ezeket a strandokat érdemes megcélozni, ha égszínkék tengerben fürdenél

Megjegyezték, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben a belépők ára 5-13 százalékkal emelkedett január 8-tól. A drágulás tehát elmarad a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerinti, 17,6 százalékos átlagos tavalyi inflációtól.

Mint közölték, ugyanekkora jegyáremelésre lehet számítani a strandbelépőknél is az idén.

Ez is érdekelhet: 5 radar alatti tengerpart Európában, ha kerülnéd a zsúfolt strandokat

Mennyit tudsz Magyarország termálvizeiről?

Évente több százezren jönnek hazánkba, hogy kipróbálják a belföldi gyógyvizeket. De te mennyit tudsz róluk? Kvízünkben összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amiben még azok is találhatnak megdöbbentő információkat, akik szeretik és ismerik a magyar gyógyvizeket.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET