Japán szigetek, ahol már a macskák uralkodnak

A cicaimádóknak garantáltan tetszeni fog.

cica

A neonfényes nagyvárosoktól kezdve a cseresznyevirágzáson át az olyan természeti csodákig, mint például a Fudzsi, Japán számos különleges látványossággal bír. Ezek közé tartoznak azok a kisebb-nagyobb szigetek is, amelyeken macskák dorombolása fogadja a látogatókat. Mutatjuk azokat a japán szigeteket, ahol lényegében már a macskák vették át az uralmat, hiszen több helyen az állatok száma már bőven meghaladja az emberekét is.


Tasirodzsima 

Tasirodzsima apró szigete Japán északibb régiójában, Tokiótól északra helyezkedik el, és az elmúlt évek során azért került fel az utazók térképére, mert a szigeten rengeteg macska él. Eleinte még az elszaporodó egerek miatt hoztak macskákat Tasirodzsimára, mára viszont nagyjából négyszer annyi cica él itt, mint amennyi ember. A sziget közepén még egy, a cicáknak dedikált szentély is helyet kapott, a helyiek pedig úgy hiszik, hogy az állatok szerencsét hoznak – ami bizonyos tekintetben igaz is, hiszen éppen emiatt kíváncsiak annyian a térségre.

Olaszországban a kecskék terjeszkedtek: Elszabadultak a kecskék egy olasz szigeten, bárki elviheti őket ingyen

Aoshima 

Egy másik japán sziget, ami az ott élő macskáknak köszönheti hírnevét, a déli oldalon található Aoshima. Érdekesség, hogy az apró szigetecskén csupán alig két tucat ember él, a macskák száma viszont nagyjából hatszor ennyi. Aoshimán egyébként ezen kívül nincsen túl sok turisztikai látnivaló: éttermek, vendégházak és üzletek sincsenek, a kikötőbe is naponta csak kétszer érkezik egy komp.

Manabeshima 

Manabeshima apró, elszigetelt szigete Japán déli részén, Oszakától is délre helyezkedik el. Lakossága sosem haladta meg a 300 főt, a szigetet végül egy francia illusztrátornak, Florent Chavouet-nek köszönhetően kapták fel, aki azóta egy könyvet is publikált a szigetről. A macskák itt is szép számmal fordulnak elő: kikötőbe érve egyből barátságos cicák csapata fogadja az utazókat, akik általában nem tudnak ellenállni annak, hogy megkínálják az állatokat némi finom falattal.

A thaiföldi majmokkal ezzel szemben meggyűlik a turisták baja: Majomhadsereg szállt meg egy thai üdülővárost, menekülnek a turisták

Okishima 

Japánban nem csak a tengeren találkozhatunk olyan szigettel, ahol előszeretettel tanyáznak a macskák: az Oszaka szomszédságában található Okishima picinyke szigete például egy tó közepén terül el. A szigeten található kisebb halászfaluban nagyjából 300 ember él, és érdekessége, hogy egyáltalán nem használnak autókat: a helyiek főleg a jellegzetes háromkerekű bicikliken közlekednek – így a cicáknak sem kell attól tartaniuk, hogy elütik őket az autók.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET