Jeges luxustábor a Déli-sarkvidéken

Az antarktiszi kalandok kizárólag olyan extrém kihívásokra éheseknek valók, akik bírják a sarkvidéki hideget.

Az Antarktiszon nem könnyű turisztikai infrastruktúrát kiépíteni, de van egy csapat, amely megpróbálta és sikerült is egy sikeres programot megszerveznie, ami 15 éve vonzza a kihívásokra vágyó utazókat. Robyn és Patrick Woodheadet sem a szállítási és személyzeti logisztika, sem a szigorú környezetvédelmi szabályok nem tántorították el, így White Desert nevű utazási cégükkel 15 éve néznek szembe a zord kihívásokkal.


A vállalat hozta létre 2017-ben a földrész első, magánrepülőgépek számára kiépített kifutópályát (amelyet minden idényben helyreállítanak a több évezredes, kék jégen). Nem sokkal később nyitották meg az Antarktisz első luxustáborát – a Whichaway a Schirmacher Oasis tavaira néz. Legújabb projektjük a Wolf's Fang Camp, amely a kontinens egyik kevésbé feltérképezett részén nyílt meg.

Napelemek és évezredes jég

Fotó: White Desert

A napelemekkel fűtött hat sátor a 915 méter magas Wolf Fang’s oromra néz. A kényelmes lakóhelyeket saját fürdőszobákkal és műszőrme takarókkal tették otthonossá, az étkezések pedig minden vendég számára személyre szabottak.

A programhoz számos egyedi tevékenység is tartozik: jégalagutak felfedezése az éjféli napsütésben, pingvinkolónia megfigyelése, repülés a földrajzi Déli-sarkra vagy egyszerűen csak koktélozás a világ legtávolabbi jégbárjában.

Fenntartható turizmus

Fotó: White Desert

A Wolf's Fang vendégei olyan túrahelyekre juthatnak el, ahol még sohasem járt ember – ami természetesen az attrakció egyik fontos része. Ám éppen emiatt a White Desert cégnek szigorú természetvédelmi előírásokat kell betartania. Gyorsan és szinte nyomtalanul szétszedhető szerkezeteket használnak, ezenkívül immár a teljes légiflottájukat fenntartható forrásból származó üzemanyag hajtja.

További információk az expedícióról itt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET