Luxusmárkák exkluzív éttermei és kávézói

A következő divatbrandek a luxust mint életérzést szeretnék kínálni a gasztronómiában is.

Cavalli, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Fendi – nem csak a logókkal ellátott táskák jelentenek ma már státuszszimbólumot, hanem az is, ha a divatházak vendéglátó helyeinél keresünk kulináris élményeket.

Miért ne lehetne egy jól ismert, stílusos, az egész világon szeretett márkanevet felhasználni és egészen más területet meghódítani vele, mint a divatipar? A divatházak alapítói, tulajdonosai azért is vágnak bele a vendéglátásba, mert szeretnének több területen is bizonyítani, na de aki ért az estélyi ruhákhoz vagy megjósolja a divatot, abban is jártas, hogy milyen trendek jönnek a gasztronómiában?

Milyen a Haute Cuisin?

A luxusmárkák nem tehetik meg, hogy szolgáltatásaikkal alulmúlják a tőlük megszokott minőséget, így sokszor a legdrágább enteriőrrel rendezik be vendéglátó helyeiket és olyan neves séfeket akarnak megnyerni maguknak, hogy a legkritikusabb vendégeik se találjanak hibát az ételekben, italokban vagy a kiszolgálás minőségében. A következő éttermek és kávézók a világ leggazdagabb városainak turistáit, lakóit csábtják egy-egy kellemes kulináris élményre.

Emporio Armani Caffé és Ristorante

Milánóban Armani Nobu nevű éttermet üzemeltet, a 2 brand biztos kombináció volt a sikerhez. Emellett Dubajban, Kairóban, Bolognában, Münchenben, Tokióban, Cannes-ban, New Yorkban és Párizsban térhetünk be egy Armani étterembe, kávézóba vagy hotelba. Néhány városban több Armani hely is üzemel, úgyhogy még válogathatunk is.

Fotó: Armani

Armani Nobu, Milánó


Fotó: Armani

Armani Dubai


Fotó: Armani

Armani Kairóban


Ralph Lauren étterem

Az amerikai divattervezőnek 4 világvárosban van étterme, New Yorkban, Chicagóban, Londonban és Párizsban, mindegyik Raplh's étterem hozza a divatmárka stílusjegyeit, elegáns, leszer, minden a legszebb és legjobb minőségű anyagokból készül, legyen szó az enteriőrről vagy az ételekről.

Fotó: Ralph Lauren

Ralph, Chicago


Fotó: Ralph Lauren

The Polo Bar, NYC


Fotó: Ralph Lauren

Ralph's, Párizs


Le Café V és Sugalobo V a Louis Vuittontól

A Louis Vuitton étterme, a Sugalabo V és a kávézója, a Le Café V Osaka belvárosában kapott helyet a 4 szintes LV üzletház egyik szintjén. Az éttermet és a kávézót Peter Marino tervezte, aki a Chanel és a többi Vuitton üzletet is berendezte, kialakította. Az étteremnek japán séfje van és fúziós konyhát visz, a kávézó azonban inkább az erurópai ízeket kínálja.

Fotó: Instagram

Le Café V


Fotó: Instagram

Le Café V


Fotó: Instagram

Le Café V


Fendi Café

Aki kifejezetten szereti a nagy márkalogókat, ezt a helyet imádná: mindenhol fekete-fehér FF-jelzéseket látunk, a falon, a szalvétán, a bútorokon, a kávé habján . Igaz, ez az üzlet csak egy téli pop-up kávézóként nyitott meg a Harrod's-ban, de nagyon nagy sikere volt.

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram

Fendi Café, Harrod's, London


Cavalli Club és kávézók

Hat országban van jelen a Cavalli, van ahol csak szórakozóhelyet működtet, és van ahol kávézót is. Dubaiban, Milánóban, Firenzében, Kuvaitban, Delhiben, St.Tropez-ban, Bejrútban ihatunk Cavalli-koktélt vagy -kávét. Első pillantásra is beazonostíható a tervező összes stílusjegye a berendezésen: neon, arany és állatminta, minden feltűnő, monumentális.

Fotó: Instagram

Just Cavalli Milano


Fotó: Instagram

Just Cavalli Milano


Fotó: Instagram

Just Cavalli Milano


AMI MÉG ÉRDEKELHET